ZABRINJAVAJUĆE: U brakovima sve manje seksa!

Poslednjih decenija sve je više brakorazvodnih parnica. Međutim, ono što nije ni slutio jeste da je glavni razlog za to zahlađenje među supružnicima u spavaćoj sobi

  • 30

Ako je verovati najnovijem istraživanju, učestalost seksualnih odnosa u brakovima sve više opada. Verovali ili ne čak devet odsto venčanih uopšte ne praktikuje seks!

Ipak, podaci pokazuju da 44 odsto parova uzrasta od 36 do 55 godina seks praktikuje jednom nedeljno, oko 32 odsto ljubav vodi u proseku jednom mesečno, a 11 odsto svega nekoliko puta godišnje. Samo oko četiri odsto bračnih parova praktikuje pak seks svaki dan.

Ovakvi rezultati nisu iznenadili Trejsi Koks, svetskog stručnjaka za seks i autorku brojnih knjiga na ovu temu.

- Već neko vreme vidljiv je trend smanjenja seksualne aktivnosti u braku. Seks je važan deo svake veze i ako on ne funkcioniše, nezadovoljstvo prelazi na sve sfere veze – rekla je ona.

Nažalost, nezadovoljstvo intimnom sferom sve češće predstavlja povod za razvod.

- Problemi nastaju kada se spoje dvoje totalno različitih ljudi. Kada jedna osoba ima snažan libido, a druga uopšte nije toliko zainteresovana za seks. To nikako nije dobra kombinacija i moguće je da nastanu ozbiljni problemi - ističe Koksova.


Ona smatra da je svaka veza u kojoj nestane seks ozbiljno ugrožena i da je za bliskost među supružnicima veoma važno u spavaću sobu uvoditi novine.

- Seks nam svima znači mnogo više nego što mislimo i od njega dobijamo mnogo više nego što smo svesni. Pored toga što nam pruža fizički užitak, vođenje ljubavi nam podiže raspoloženje, samopouzdanje, bolje se osećamo u svojoj koži, a zahvaljujući hormonima koji se luče, dobar seks nas čini zdravijim – kaže Trejsi i savetuje svima da porade na svom seksualnom životu, a ako treba, da zatraže pomoć bračnog savetnika ili seksualnog terapeuta.

Koliko često vi imate seks sa svojim mužem ili ženom?

(Telegraf.rs / The Stir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoraja

    17. novembar 2014 | 16:55

    Zato ima onih sa zenske strane kojima nedostaje sex, pa onda u drugoj porodici muskarac koji je uskracen za sex. Kad ta dva spojis dobijes svaleraciju.

  • Tabula

    17. novembar 2014 | 15:58

    2-3 puta nedeljno... Mada, ponekad zna biti i po dve nedelje bez toga. I uvek ja ispadnem kriv kad ga nema...

  • Maja

    17. novembar 2014 | 19:46

    Sigurno 2 puta nedeljno iako smo jako dugo u braku ... Preko 20 godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA