ŠTA MISLITE: Zašto sise vise?

Opuštanje grudi noćna je mora s kojom se većina žena suoči pre ili kasnije u životu. Ali, znate li zbog čega uopšte dolazi do ove pojave, posebno kod dama s nešto obdarenijim poprsjem?

  • 59
Devojke sa velikim grudima

Foto: vasi.net

Mnogo je mitova o ženskim grudima, koje se šire po principu rekla-kazala. Neki od njih su tačni, a neki su notorna laž.

 

Zato, vreme je da otkrijete šta zaista utiče na lepotu vaših grudi, a šta im nimalo ne smeta.

 

S godinama se opuštaju

 

 

To je istina! Vremenom, ligamenti koji drže grudi gube čvrstinu i dolazi do njihovog opuštanja. Nije to ništa čudno, jer je to prirodan proces koji se dešava i na drugim delovima tela. Tokom menopauze ovaj se proces ubrzava.

 

Brus sprečava opuštanje

 

 

Nije istina! Grudnjak oblikuje vaše grudi dok ga imate na sebi, ali ne čini apsolutno ništa za održavanje njihove čvrstine. Mnoge žene veruju da će, ako čak spavaju u brushalteru, usporiti opuštanje grudi, ali to nije istina. Kao što smo objasnili, priroda čini svoje.

 

Vežbe ih održavaju čvrstim

 

 

Ni to nije istina! Svaka vežba je dobra i praktikujte je zbog svog zdravlja, ali ne računajte na to da će sačuvati bujnost vaših grudi. Zašto? Grudi nisu sastavljene od mišića, već od masnoće i zato ih vežbanjem nećete podići.

 

Dojenje ubrzava opuštanje grudi

 

 

Nije istina! Nekoliko istraživanja je pokazalo da dojenje ni na koji način ne pospešuje opuštanje grudi. Ali, trudnoća to čini! Gojenje tokom drugog stanja dovodi do zatezanja ligamenata, pa kad kilogrami počnu da se gube, dolazi do opuštanja i ligamenata i dojki.

 

Pušenje utiče na izgled grudi

 

 

Ovo je istina! Istraživanje iz 2008. godine potvrdilo je da pušenje doprinosi bržem opuštanju grudi i gubitku čvrstoće. Pušenje uništava kolagen, neophodan za čvrstinu kože, a posledice se onda vide i na grudima.

 

(Telegraf.rs / TPortal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA