Vibratori i seks-igračke produžavaju život!

Većina dama izbegava razgovor o seksualnim igračkama, čak i s ginekologom, a one koje koriste lubrikante, vibrator ili nešto slično da bi lakše postigle seksualno zadovoljstvo, smatraju se perverznim

  • 13

Lekari ohrabruju pripadnice lepšeg pola da posete seks-šopove kako bi poboljšale seksualni život, jer, kako kažu, to je važno i za zdravlje

 

- Ženama os 20 ili 30 godina ideja o kupovini vibratora ne predstavlja problem, ali za starije dame, kojima nikad ne bi palo na pamet da kupe sels-igračku, razgovor s ginekologom može da bude okidač da se opuste u seksu – naglašava doktorka Loren Strejer. Otkrijte zbog čega određena pomagala ginekolozi preporučuju pacijentkinjama.

 

 

Lubrikanti

 

Mogu se nabaviti u supermarketima, a ovogodišnje američko istraživanje pokazalo je da 66 odsto žena već koristi lubrikant da bi im seks bio prijatniji. Nisu svi lubrikanti isti i ne odgovar jedna vrsta svim ženama, a u zavisnosti od toga zašto žena nije dovoljno vlažna, treba da koristi i odgovarajući lubrikant. Oni na bazi vode se brže suše i preporučuju se mladim ženama koje doje ili uzimaju kontraceptivne pilule. Međutim, iako su najjeftiniji, često sadrže glicerin, koji pogoduje gljivicama, pa ako ste skloni gljivičnim infekcijama, potražite lubrikante na bazi vode bez glicerina, koji su kompatibilni s kondomima i silikonskim seksualnim igračkama. Ako vam treba jači lubrikant, koristite one na bazi silikona koji su posebno dobri za žene u menopauzi, zatim zatim za one koje su na lečenju od karcinoma ili imaju neko drugo teško oboljenje. Oni su manje iritirajući i duže traju, ali su skuplji.

 

 

Seks-igračke

 

Koji je vibrator najbolji, ne može da utvrdi nijedno istraživanje, a zavisi i od toga da li želite da ga koristite sami ili s partnerom. Umesto vibratora, mogu da posluže i masažeri za leđa ili sprava za Kegelove vežbe. Takođe, možete da odaberete vibrirajući uređaj za klitoris ili vibrator koji ima dodatak za stimulaciju klitorisa, koji će mnogim ženama dobro doći s obzirom na to da penetracijom orgazam može da doživi tek 20 do 30 odsto žena. Mnogim ženama je potrebno i nadraživanje klitorisa, a za to se preporučuju vibrirajući prsten za penis, a koji može da se namesti tako da vibrirajuća spravica bude u dodiru s klitorisom.

 

 

Vaginalni dilatatori

 

Doktorka Loren Strejer imala je pacijentkinju koja dve godine fizički nije bila u stanju da spava sa suprugom. Zahvaljujući terapiji dilatatorima ponovo je intimna s mužem. Dilatatori dolaze u različitim veličinama i u obliku su falusa ili epruvete, ali nisu namenjeni užitku. Nakon što se najmanji stavi u vaginu, u njoj mora da bude od pet do 15 minuta, a žena mora da se koncentriše na to da opusti mišiće vagine. Proceduru treba ponavljati svaki dan sve dok žena ne dostigne potpuno udobno stanje, posle čega može da koristi veću veličinu. Inače, vaginalni dilatatori su namenjeni ženama kojima je seks bolan, iako u tom slučaju treba proveriti da nije reč o suvoj vagini, a ako jeste, treba upotrebiti lubrikant. Dilatatori se posebno preporučuju za vaginizam – bolan grč koji onemogućava penetraciju.

 

 

Kreme za hidrataciju vagine

 

Ginekolozi često prepisuju vaginalne estrogene u obliku kreme za vlažnost intimne zone. Postoji i opcija bez hormona – kreme koje se koriste jednokratno i unose se u vaginu da bi njihovi sastojci pojačali vlažnost ćelija u vagini. Lubrikanti, s druge strane, ne utiču na tkivo, već samo trenutno vlaže vaginu.

 

(Telegraf.rs / NašeNovine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevan Dzobs

    10. decembar 2014 | 23:36

    Ništa bez tri prsta B-)

  • ona

    11. decembar 2014 | 13:33

    Leze banana i vibrator na krevetu,i banana kaze vibratoru: - A sta se ti kog djavola treses,pa nece tebe da pojedu.Odavno ga cula,i uvek kada vidim vibrator ,ja se setim vica.

  • Bambola

    12. decembar 2014 | 13:49

    Imala sam 23,4god kad mi je kolegenica poklonila vibrator..... Upotrebila sam ga neka 3,4x . I pošto sam živela sama jedne ned su mi se najavili roditelji koji su planirali da ostanu malo duže kod mene..... E sad, ja sam imala gde da sakrijem to čudo ali prosto nijedno mesto mi nije bilo sigurno. Pa sam ga tako sakrila u salonu gde sam radila ispod jednog ormara.... I savršeno zaboravila na njega :-D Sve do jednog dana kada sam došla na posao i primetila kako se kolege i moj šef smeškaju.... Da skratim priču, uglavnom, vibrator je pronašla žena mog šefa dok su krečili salon OMG!!! :-P :-S :-# E sada.... Ni dan danas posle tolikih god ne znam kako se sve odvijalo tada, samo znam da me nije bilo ni malo blam(za ne poverovati) A sada...... Sada propadam u zemlju samo kad se setim toga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA