ŠOKANTNO: Četvrtina parova planira razvod, čim deca porastu!

Moderno doba briše mnoge tradicionalne vrednosti, a među njima su i porodica i brak. Ljudi se danas mnogo manje venčavaju, a znatno češće razvode. Međutim, ono što je najgore je to da čak i oni koji su u braku ne žele više da budu zajedno, ali ostaju u odnosu zbog dece

  • 25

Svaki četvrti bračni par ostaje zajedno samo zbog dobrobiti dece, a planiraju da se razvedu čim deca porastu.

Glavni razlozi zašto su parovi uglavnom nesrećni u braku su preljube, otuđenost i to što se posle nekog vremena izgubi hemija i supružnici postanu samo prijatelji.

Istraživanje na više od 2.000 bračnih parova, koji imaju decu, pokazalo je da je većina njih zabrinuta kakav će efekat razvod imati na njihovu decu i to je jedini razlog zašto ostaju zajedno.

Međutim, studija je takođe pokazala da to što parovi ostaju zajedno nanosi štetu deci na duge staze.

- Razumljivo je da roditelji tako razmišljaju i ostaju zajedno kako deca ne bi trpela posledice razvoda, ali ti parovi nisu srećni zajedno i ne žele da budu zajedno. To što na silu održavaju brak na drugi način štetno utiče na decu. Deca, kad malo porastu, lako mogu da prozru kroz masku srećnog braka i to je još gore nago da se suoče sa činjenicom da mama i tata više nisu zajedno – kaže Martin Loksli, jedan od autora studije.

Još jedna od štetnih posledica je što se deca osećaju prevarenim kada saznaju da je brak njihovih roditelja bio samo predstava za njih.


(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoranko

    17. decembar 2014 | 15:29

    Volim je i voleo sam je kao oči svoje. Za skoro 20 godina braka sam dobio samo prevaru, sitne pakosti i ignorisanje. Umoran sam od života sa njom. Istina je da čekam da mi deca odrastu, što nije tako daleko. Ništa mi ne treba, ostaviću joj i stan, samo da se sklonim od nje. Njena ljubav mnogo košta i boli. Zbog nje sam postao paranoičan, osmeh mi ne ide na lice, stalno mislim šta god da uradim - šta će ona reći. Kad je ljuta, ne znam zašto je ljuta, kad je srećna, ne znam zašto je srećna. Iako nerado, priznajem da nisam više deo njenog života. Seks imamo čisto da me ne odbije svaki put jer joj je više stalo da me druga nema nego da me ona ima.

  • ona

    17. decembar 2014 | 12:01

    Napisacu svoje misljenje, mnogi nece se sloziti sa mnom.Slazem se da postije parovi koji ostaju u braku zbog dece,ali veliki broj ostaje zbog sebe, a izgovor su im deca.E sad, zasto ? To je vec dublja analiza.Dacu par razloga:Strah od samoce,strah od egzistencije,strah od osude okoline, strah od neuspeha, strh od buducnosti,itd.Postoji i drugi razlozi, a to su, mazohizam, i da ne nabrajam dalje.Elem, da se razumemo,ne osudjujem nikog,samo kazem da je ljudima lakse da traze razlog i krivicu u drugog, i nadju milion opravdanja ,zasto ostaju u losem braku, pritom , nisu ni svestni, sta cine deci!!Deca, sve vide, cuju, osecaju.Njih ne mozete lagati.Dodala bih samo ovo :"Ko hoce nesto da ucini, nadje nacin, ko nece, nadje opravdanje".To vazi za sve sfere zivota.Bolje za decu,razuman, i korektan razvod,nego los brak.

  • hanilica

    17. decembar 2014 | 17:15

    Slazem se bolje razuman razvod neko los brak,a deca ce imati skoro istu traumu sa 10 ili 20 godina jer im to jako tesko pada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA