Evo šta STVARNO mislimo o seksu na prvom sastanku!

U većini ljubavnih priručnika namenjenih devojkama naići ćete na pravilo da je seks na prvom dejtu najpogrešnija moguća stvar koju možete da uradite ako hoćete da nađete (i zadržite) dečka. No, kakav stav o tome imaju muškarci?

  • 24

Nepisano tradicionalno pravilo glasi da ako devojka “da sve” odmah na početku, ona prestaje da biva interesantna muškarcu, a nikako ne predstavlja materijal za dugu vezu ili brak.

 

Zato se savetuje čekati sa prvim seksom barem do trećeg viđanja, a po nekima je idealno strpeti se do osmog ili čak dvanaestog. Jer, bože moj, ako dobije odmah sve, ON se neće javiti!

 

Međutim, pokazalo se da to uopšte nije istina! Psiholozi smatraju da svako treba da radi prema svom nahođenju. Ako ste vi osetili želju i da je to pravi trenutak, onda ne bi trebalo ni da sputavate svoje impulse zarad nekakvih nepisanih moralnih normi. Sa ovim se slažu i muškarci.

 

- Nama zaista nije važno kad ćete prvi put spavati s nama. Ako se mi pitamo, što pre to bolje. Ali, kad god da to bilo, nećemo misliti o vama ništa loše. Poenta je sledeća: ako nam se sviđate, onda ćemo i dalje hteti da se viđamo s vama. Devojke pogrešno veruju da stvari propadaju zato što su prerano pristale na prvi seks i da je to izgovor što ih je neki momak odbacio. Istina je da postoji mnoštvo drugih razloga zašto nije uspelo – poručuju pripadnici jačeg pola.

 

Foto: Profimedia/Corbis Ivy

Foto: Profimedia/Corbis Ivy

 

Sve u svemu, ukoliko muškarac želi da bude s vama, biće, uprkos svemu. Ukoliko ne želi, nemojte da tražite izgovor u seksu. Jer, da niste spavale s njim, opet bi vas izjedalo da li upravo to “što niste” predstavlja razlog za njegovo nejavljanje.

 

Kakva su vaša iskustva?

 

(Telegraf.rs / Psychology Today)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leon

    25. februar 2015 | 15:54

    Pravilo je da nema pravila ...

  • Zmajce

    25. februar 2015 | 17:18

    Pa sad...kako se uzme. Nije isto imati sex na prvom sastanku sa osobom koju poznajes mesec-dva-tri i sa nekim koga si upravo upoznala (ili upoznao u kaficu-klubu-splavu-kafani....). Samo kazem.

  • ####

    25. februar 2015 | 17:53

    Ja sam spavala sa muzem isti dan kad sam ga upoznala i evo tri i po godine u braku bez problema, sve me vise voli...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA