Otkrijte da li i vi previše često imate seks, baš kao Kim?

Ginekolog dr Mimu Fazlagić objašnjava koliko često bi stvarno trebalo da vodimo ljubav

  • 42

Kim Kardašijan je izjavila da sa svojim dečkom Kanje Vestom ponekad ima seks i do 15 puta na dan, jer, kako kaže, jako želi bebu. Stručnjaci su je obavestili da kvantitet u tom slučaju nije od presudnog značaja.

Ginekolog dr Mimu Fazlagić objašnjava koliko često bi stvarno trebalo da vodimo ljubav.

- Ako želite bebu, seks bi trebalo da imate u plodnim danima, i to jednom dnevno. Krenite od drugog plodnog dana, pa onda nadalje jednom u toku dana, to je optimalno - savetuje dr Fazlagić.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Preterivanje sa seksom može da bude i opasno. Ako vodite ljubav kao zečevi, to ubrzo izgubi čar, a parovi koji pokušavaju da dobiju bebu vremenom prestanu da uživaju u seksu i to rade kao po dužnosti.

Od preterivanja u ljubavi može da dođe i do fizičkih problema. "Cistitis medenog meseca" je zapravo infekcija urinarnog trakta koja se najčešće javlja kod žena koje prečesto vode ljubav, pa otud i naziv. Neretko dolazi do raznih povreda jer su takvi parovi skloniji opasnom eksperimetisanju jer "običan" seks postaje veoma dosadan ako ga upražnjavate deset puta na dan.

Istraživanja, pak, pokazuju da je mnogo veća verovatnoća da imate premalo a ne previše seksa. Parovi u proseku praktikuju seks dva do tri puta nedeljno, a stručnjaci šalju jasnu poruku: "Vodite ljubav onoliko često koliko vam se to radi".

(Telegraf.rs / 24sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA