≫ 

Evo koje PRLJAVE REČI treba da izgovorite ako hoćete VRHUNSKI SEKS!

Složićete se da komunikacija za vreme seksa ume da bude pomalo čudna, kao da u naletu strasti ne znamo šta je OK da kažemo

  • 7

Svi znamo za onaj vic kad žena kaže mužu usred seksa "dragi govori mi prljave stvari", a muž počne da nabraja "gaće, čarape...". Seks je mnogo bolji ako ga začinimo prljavim rečima, ali ne bilo kojim. Većina nas se zbuni u toj situaciji pa pomalo ličimo na čoveka iz vica. Evo kako to da uradite kako treba.

 

Za dobar seks potrebna je dobra komunikacija. Ne samo pre ili posle seksa, nego i za vreme seksa. To ne znači da tokom tih intimnih trenutaka treba da razgovarate o smislu života, pravite popis za šoping ili da dajete detaljna uputstva šta vaš partner treba da radi s pojedinim delovima tela, nego da komunicirate verbalno i neverbalno onoliko koliko je potrebno da oboje budete maksimalno srećni i zadovoljni za vreme i nakon završetka samog čina.

 

Čak su i istraživanja pokazala da su parovi koji umeju da komuniciraju za vreme seksa u celini zadovoljniji svojim seksualnim životom. No, postavlja se večno pitanje, kako komunicirati, šta reći, na koji način reći? Bez obzira na iskrenost koju delite s partnerom, neke stvari ponekad moraju da ostanu neizrečene ili rečene na jedan drugačiji, posredan način. Evo kako.

 

Neka telo govori

 

Dajte svom partneru do znanja šta vam odgovara više, a šta manje svojim pokretima tela i ispuštanjem zvukova prijatnosti. To je odličan način za osobe koje ne znaju na koji drugi način da izraze svoje želje. Na primer, specifični pokreti i zvuci mogu da budu ponekad mnogo bolji znak za partnera da "radi" nešto dobro, nego da mu celo vreme govorite "ah, ovo je tako dobro, samo nastavi, još...". Za neke osobe to je previše direktan pristup.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

Neka telo i usta govore

 

Ponekad je verbalna i neverbalna komunikacija ono što vam treba da oboje postignete maksimalni užitak i zadovoljstvo, bez da međusobno morate da crtate mapu tela. Uzmite ruku svog partnera u svoju i pokažite mu mesto i način na koji da vas miluje i dodiruje. Uz to možete da date instrukcije kao što su: polako, brže, nežnije, jače i slično.

 

Nemojte da pitate: "Jesi li gotov?"

 

Orgazam je šlag na torti, međutim, bez torte, šlag sam po sebi jeste ukusan, ali užitak nije potpun. Tako je i sa seksom. Važna je i predigra, važan je i užitak tokom samog čina, zato nemojte stvarati pritisak jedno drugom da je najvažniji orgazam. Osobe koje možda imaju određenih problema sa orgazmom, osećaće još veći pritisak bez razloga. Dakle, klišei "jesi li svršio/la”, ili “želim da te vidim kako svršavaš", zapravo i nisu najbolji način komunikacije u krevetu.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

Nemojte da kažete: "Joj, užas", "Grozno"

 

Budimo realni, seks može da bude "prljav", no nismo deca, pa zato slinu i ostale telesne izlučevine ne treba klasifikovati kao "bljak"

 

Takođe, ako partner radi nešto pogrešno, ne morate reagovati: "Fuj, ovo je najgore što si ikad učinio", nego ga rukama ili promenom položaja usmerite na - pravo mesto. Izbegavajte negativnosti koje mogu da utiču na užitak i samopouzdanje partnera, jer sve su osobe u krevetu najranjivije. Ako neverbalna komunikacija ne funkcioniše, recite: "Umesto uveta, volela bih da mi ljubiš / ližeš / grizeš vrat, grudi ..." Kritikovanje i negativne reakcije mogu da unište ceo doživljaj.

 

Eksperimentišite sa prljavim razgovorima

 

Neke osobe ga vole, neke ne. Činjenica je vrlo lako možete krivim izborom reči ispasti u najmanju ruku smešno, a ne seksi.

 

Možda pre nego što pokušate "dirty talk" sa svojim partnerom, bilo bi dobro da se dobro poznajete i da otprilike znate granice ukusa partnera, ali i svoje granice.

 

Neki će se zbog toga još više opustiti i napaliti, dok će kod drugih to imati sasvim suprotan efekat. No, bilo kako bilo, ako ne pokušate, nećete nikad saznati.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

Recite "NE" u bilo kom trenutku

 

Ako zbog nekog razloga ne želite nešto, ne vam odgovara nešto što se događa tog trenutka i ne osećate se prijatno, bez ustručavanja kažite "NE"!

 

(Telegraf.rs / Žena.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA