POMALO NEPRIJATNO, ALI RADI POSAO: Penis kontracepcija

U naredne tri godine na tržištu bi trebalo da se nađe polimerski gel "Vasalgel" koji će omogućiti seksualno aktivnim muškarcima da na neko vreme onesposobe svoje spermatozoide za oplodnju

  • 0

Ovaj način kontracepcije trenutno je u fazi ispitivanja, ali za sada se pokazao sto posto efikasnim. S obzirom da sve ima svoje ali, ono postoji i u ovom slučaju.

Naime, metoda primene je pomalo neprijatna, jer se polimerski gel nazvan Vasalgel injekcijom direktno ubrizgava u penis, ali tek nakon što je pacijent podvrgnut lokalnoj anesteziji. Kontracepcija funkcioniše tako što male plivače rastavi na delove, pa oni nisu u mogućnosti da stignu do cilja, odnosno jajne ćelije.

Čitav postupak traje samo 15 minuta i mnogo mu je lakše poništiti delovanje, nego što je to slučaj sa vazektomijom, stoga predstavlja idealno rešenje za seksualno aktivne muškarce koji u budućnosti planiraju da imaju decu.

Istraživači se nadaju da će se ova vrsta kontracepcije postati dostupna do 2015. godine.

(MojeZdravlje.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA