Evo kako da provalite da mu je MALI!

Kad bi uporedili ljude sa životinjama pronašli bi neke sličnosti u ponašanju. Male životinje, na primer psi, češće su glasni i agresivni, samo da bi prikrili svoju nesigurnost

  • 4

Muškarci koji imaju samopouzdanja puno su iskreniji od onih kojima je osećaj muževnosti poljuljan. Nesigurni izmišljaju svašta samo da bi zavarali okolinu, da li su "providni"?

Sedam znakova da ste prava ZMAJICA u krevetu!

Kad bi uporedili ljude sa životinjama pronašli bi neke sličnosti u ponašanju. Male životinje, na primer psi, češće su glasni i agresivni, samo da bi prikrili svoju nesigurnost kad vide nekoga višeg i jačeg od sebe.

Ako muškarac sumnja u svoju muškost verovatno će lagati o fizičkim i mentalnim osobinama. Istraživači sa Univerzteta u Vašingtonu otkrili su da će nesigurnost kompenzovati preuveličavanjem svoje visine, građe, broja ljubavnih veza itd.

Tim pod vodstvom profesorke psihologije Sepne Čerijan do tih rezultata je došao nakon eksperimenta sa studentima, piše Daily Mail.

Foto: Facebook Foto: Facebook

- Znamo da je muškost vrlo važna za puno ljudi. U prvom delu istraživanja zamolili smo studente da svakom rukom stisnu poseban uređaj koji meri snagu. Upisivali smo im lažne rezultate, jedni su bili tipično muški, a drugi tipično ženski. Zatim smo im dali upitnike s pitanjima o visini, broju ljubavnih veza, o muškim ili ženskim proizvodima, ko je najjači na fakultetu itd, objasnila je profesorka.

Studenti kojima su podmetnuli slabije rezultate jačine ruku, više su lagali i pokazali manje zanimanja za žensku kozmetiku, kao da su smatrali kako bi takav interes dodatno umanjio njihovu muškosti.


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .......:-)......

    31. jul 2015 | 11:06

    Ovo su gluposti....nista gok ne opipas rukom....:-)

  • Krug

    1. avgust 2015 | 09:47

    Пази професорка се нашла да испитује и то све под окриљем науке. На жалост, данас је постало модерно да жене себе уздижу тиме што мушки род омаловажавају оваквим темама. Поготово у западним земљама. Не гради се самопоуздање на овакав изопачен начин. А размислите колико младих, неискусних мушкараца ово схвата за озбиљно и ствара дубоку аверзију према женама која се временом може претворити у насиље.

  • Medicinar Ks

    31. jul 2015 | 09:45

    Pa sta fali ako je mali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA