Nećete verovati ZAŠTO je izmišljen kornfleks, a ima veze s vašim POLNIM ORGANIMA

Mnogima su kukuruzne pahuljice s mlekom omiljeni doručak, ali malo ko zna kako je o zašto on nastao. Ako mislite da je dovoljna činjenica to što je zdrav, grdno se varate

  • 2
Kornfleks sa mlekom Foto: charlotteomnes.com

Na ideju da od kukuruznih pahuljica napravi ukusan i zdrav doručak, nama danas poznatiji kao kornfeks, prvi je krajem devetnaestog veka došao fizičar Džon Harvi Kelog. Ali, on je zapravo imao skrivenu nameru.

Još šest razloga da masturbirate KAD GOD vam se pruži prilika!

Kelog uopšte nije bio ljubitelj seksa i telesnog uživanja, već je smatrao da takav jedan prizemni čin truje telo i mozak. Međutim, kad je smislio kornfleks, imao je viziju da ljude odvrati od jutarnje masturbacije.

On je ceo svoj život proveo u celibatu, a čak i sa sopstvenom ženom je spavao u odvojenim sobama. Decu su usvojili, pošto on nije želeo da učestvuje procesu začeća. Za samozadovoljavanje je govorio da je veći zločin od klasičnog seksa. Čak se zalagao za sakaćenje polnih organa.

Devojkama je savetovao spaljivanje klitorisa karbolnom kiselinom, a mladićima provlačenje žice kroz kožicu penisa, kako bi se uzrokovale infekcije, a time i sprečile erekcije.

Foto-ilustracija: Profimedia/BSIP Foto-ilustracija: Profimedia/BSIP

U svojoj knjizi “Plain Facts for Old and Young” opisao je 39 simptoma koje je smatrao posledicama masturbacije. Između ostalog, naveo je epilepsiju, akne, loše držanje, slabost, ukočenost zglobova, spor razvoj, psihičku nestabilnost i lupanje srca.

Nasuprot tome, zdrava ishrana je, po njemu, bila ključni lek za sve bolesti i poremećaje. Meso i bogata, začinjena hrana, mislio je, podstiču rast seksualne želje, dok lagani i jednostavni obroci pročišćavaju telo i um.


Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

U tom uverenju prvo je osmislio tzv. granule, žitarice koje su se prvo pekle, a potom usitnjavale. Ubrzo se Kelog našao pod optužbom krađe, jer je već u to vreme neko drugi lansirao isti proizvod, prenosi portal 24sata.hr.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/-Marcus- Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/-Marcus-

Njegov sledeći izum bio je mašina za čišćenje creva (klistiranje), i to najpre vodom, a onda i jogurtom - jedan deo tečnosti išao bi kroz usta, a drugi kroz anus. Nakon ovog kontroverznog izuma, došle su na red jednostavne žitarice koje danas znamo kao “cornflakes”. Udružio se sa bratom Vilom, koji je kasnije u njih dodao šećer radi boljeg ukusa.

(Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mala

    6. avgust 2015 | 19:48

    Obozavam kornfleks,moj omiljeni dorucak uz kasicicu meda i nekog voca!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA