DA LI STE I VI OVAKO DOBILI KORPU? Evo kako raskidaju žene, a kako muškarci

Žene i muškarci su različiti u mnogo čemu, pa i u načinu na koji raskidaju. Iznenadiće vas ko je oštriji, a ko izvlači deblji kraj

  • 8

Svaki raskid je težak. I žena i muškarac pate, ali ne na isti način, a još su veće razlike u tome kako raskidaju i ko izvlači deblji kraj.

Da li treba raskinuti vezu, ako upoznate nekog ko vam se BAŠ sviđa?

Kako pokazuju rezultati najnovije studije, ženama je potrebno kraće da se odluče na raskid nego muškarcima.

Dame će odvojiti u proseku šest dana da donesu konačnu odluku, dok je muškarcima potrebno oko mesec dana da dobro razmisle o svojoj odluci.

Što se tiče metode raskida, 77 odsto devojaka će čitavu stvar okončati kratkim i iskrenim razgovorom, koji ponekad može da bude i malo oštar. Žene veruju da tako manje boli.

S druge strane, 88 odsto momaka veruje da je uvek bolje dobro promisliti i uzeti dovoljno vremena za planiranje, da bi ideja o raskidu bila što manje traumatična.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Od trenutka kad se shvati "da više ne ide", pa do samog čina raskida, oba pola provedu dane osluškujući svoja osećanja. Na trenutke se vraća vera u budućnost veze, ali čim ponovo iskrsne sitnica koja ide živce, osoba tone u depresiju jer je svesna da zaista nema spasa.


Tih dana ljudi su obično nervozni i netrpeljivi prema partneru. Neko se savetuje sa prijateljima, neko beži u samoću. A zapravo, svima je najveća briga "hoću li nakon raskida naći nekog boljeg"?

(Telegraf.rs / Net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boksi

    15. januar 2016 | 22:53

    Neko je uvek previse dobar za tog drugog i zasluzuje bolju osobu pored sebe

  • Zule

    16. januar 2016 | 00:52

    Koju zamolim da mi napravi pitu, ostavlja me odmah. Vecina kaze, nek ti pravi mama.

  • Grobarka

    18. januar 2016 | 00:12

    Moj decko mene nervira od kako smo se preselili da zivimo zajedno. I jako me iritira kad mi kaze da bi isao sa mnom gde god bila. Ponrkad imam osecaj da kad bi ga ostavila, da bi se ubio. Ili nesto drugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA