Svaka duga veza je tempirana bomba. Evo šta morate da radite da ne bi pukla

Ukoliko ste u dugoj vezi i upali ste u rutinu, još nije sve izgubljeno. Postoje teme koje mogu da osveže vaš odnos

  • 1

Imate dugu vezu i zadovoljni ste tom činjenicom, ali nije sve u činjenicama. Potrebno je da osvežite vašu vezu i da ne dozvolite da upadne u kolotečinu.

VAŠ SEKSUALNI ŽIVOT JE UPAO U RUTINU? Oživite strast pomoću ovih 5 seksi saveta!

3 koraka da svoj SEKSUALNI ŽIVOT sačuvate od dosade

Vaša svakodnevica je postala rutina i to bi trebalo da promenite, ako želite da i dalje budete u zdravoj vezi.

Često vam se dešava da posle radnog dana, kada se sretnete ispod istog krova, prvo što vam preko usana pređe je rečenica: "Kakav ti je bio dan?". To se može poistovetiti sa situacijama u kojima ne znate šta biste razgovarali sa nekim poznatim u liftu, pa uvek izvlačite onu proverenu: "Evo vreme nije normalno..."

Ako ne želite da vaši razgovori postanu rutinski, tu su teme kojima biste mogli "oživljavati" komunikaciju.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Stručnjak za veze, terapeut iz Njujorka, Džejn Grir, kaže da bi pri svakom razgovoru trebalo da imate u vidu svoje emocionalne potrebe, ali i partnerove.


- Moj savet je da se fokusirate na energiju svog partnera kad dolazi kući. Saznajte kako se oseća i pokažite interesovanje za osećanja druge strane. Samim tim će i komunikacija biti iskrenija i bolja, a i više ćete se povezati na emocionalnom nivou - ističe Grir.

Evo o čemu bi trebalo da razgovarate svaki dan.

Stvarajte zajedničke ciljeve

Pred vama su teme koje nekako odlažete, ali svakako biste o njima trebali da razgovarate. Otkrijte svoje ciljeve i planove drugoj strani, razgovarajte otvoreno i poslušajte drugu stranu. Na ovaj način kreirate zajedničke ideje, i ciljeve, koji vas nužnopovezuju.

Otvarajte teške teme

Najradije biste izbegavali teške teme, jer vam je dovoljno da i sami razmišljate o njima. Ne savetuje se da probleme i ono što vas muči stavljate pod tepih. Razgovarajte o tome, osećaćete se bolje, a možda i dođete do nekog rešenja koje vam nije bilo vidljivo "na prvu loptu". i, naravno, kada oboje učestvujete u životu onog drugog, stapate se u jedno.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Maštajte zajedno

Prisetite se s partnerom nekih divnih trenutaka iz prošlosti. Vraćanje u te trenutke može da vam podigne raspoloženje, da vas podseti oboje na vremena kad se niste brinuli o problemima i da vas motiviše da negujete vaš međusobni odnos i prizovete osećanja koja su možda pala u drugi plan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA