ŽENSKI PROBLEMI: Tri ključna razloga zašto vas bole grudi!

Svaka žena s vremena na vreme oseti neprijatno zatezanje i nadutost u predelu dojki. Evo kada to ne bi trebalo da predstavlja nikakav razlog za brigu

  • 3

Kada primete da su im grudi osetljive na dodir, mnoge žene zabrinu se da nije možda ono najgore - rak dojke. Srećom, najčešće nije u pitanju ništa strašno.

Grudi su vam se opustile? Evo kako da ponovo budu ČVRSTE KO JABUKE!

Žene, bacite bruseve! Oni vam samo prave probleme!

Evo koji su najčešći razlozi bola u predelu grudi i kako da sebi olakšate simptome.

U PMS-u ste

Najčešći razlog osetljivih grudi je predmenstrualni sindrom, odnosno hormonalna promena u telu koja prati dolazak menstruacije. Promene u nivou estrogena u telu obično se manifestuju kroz bubrenje i osetljivost grudi dan pre, i prvog dana menstruacije, prenosi portal Zadovoljna.

Ovaj ciklični bol trebalo bi da prestane ili tokom ili odmah nakon menstruacije. Simptome može da olakša uzimanje kontraceptivnih pilula (koji održavaju nivo estrogena stabilnim) ili homeopatski preparati na bazi ulja od jagorčevine.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Preterujete s vežbanjem

Odlučili ste da ojačate gornji deo tela u teretani, počeli ste da dižete tegove i radite klasične sklekove? Iako osećate bol u predelu grudi, vas zapravo ne bole grudi. Bole vas pektoralni mišići koji se nalaze ispod tog područja.


Ovu vrstu bola valja tretirati kao i sve ostale probleme sa upalom mišića: nadraženost će olakšati topli oblozi i tablete protiv bolova.

Printskrin: Youtube/Bodibra My Heart Lingerie Printskrin: Youtube/Bodibra My Heart Lingerie

Nosite loš grudnjak

Donje rublje neodgovarajuće veličine može naškoditi zdravlju vaših grudi. Ako vam je grudnjak pretesan, a korpe premalene, verovatno trpite velike bolove tokom dana, jer vam se žica neugodno zabija u grudi te izaziva njihovu nadraženost.

Ako pak imate preširok grudnjak i veće grudi, mogli biste imati slične probleme. Velike grudi, naime, treba da imaju snažnu podršku jer će svakodnevna aktivnosti izazvati njihovo preterano kretanje.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos

Savet plus:

Osetljive grudi uobičajena su pojava kod pripadnica nežnijeg pola i obično traju po nekoliko dana. No ako ništa od pomenutih razloga ne odgovara vašoj specifičnoj situaciji, a bol ne prestaje bilo bi najbolje da se konsultovati sa lekarom. Ne zaboravite i na samopregled dojki, kao i redovni odlazak na mamografiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA