≫ 

Ako volite svoj penis, ove stvari ćete prestati da radite!

Ako hoćete da vaš "vršnjak" bude zdrav, prav i funkcionalan do kasne starosti, više ga nećete mučiti lošim navikama koje radite svaki dan

  • 7

Zdravlje polnog organa je veoma važno svim muškarcima, ali većina njih se ponaša kao da im uopšte nije stalo do svog penisa, jer da jeste, onda niko ne bi radio sledeće stvari.

PENIS PO HOROSKOPU: Saznajte koji znak ima NAJVEĆI!

Naravno, niko ne misli loše svojoj alatki, već ljudi neke stvari toliko vole da rade, da ne mogu da odole, iako znaju da to nije dobro za zdravlje. Kad je zdravlje penisa u pitanju, to su sledeće stvari.

1. Previše masturbacije

Postoje neke strašne priče o masturbaciji, na primer, da će vam izrasti dlake na dlanovima ako budete masturbirali... Srećom, to su samo izmišljotine, ali previše masturbacije definitivno može da ugrozi zdravlje vašeg penisa. Prečesta masturbacija može uzrokovati oticanje penisa. Otok se povuče nakon par dana, ali ako svakodnevno masturbirate, neumereno, otok ne može da spadne i dolazi do narušavanja normalnog funkcionisanja genitalija, a to nikako nije dobro za vašu alatku, piše Mirror.

Foto-montaža: Profimedia Foto-montaža: Profimedia

2. Alkohol

Često i neumereno konzumiranje alkohola neće uzrokovati samo glavobolje. Funkcije penisa znatno opadaju s neumerenim konzumiranjem alkohola, a posledice toga su da jedina funkcija koja će ostati je - mokrenje. Da vaša alatka ne bi postala samo protočni element za alkoholna pića, smanjite lumpovanje.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

3. Cigarete

Štetan uticaj duvanskog dima ne treba posebno isticati, međutim, malo je poznato da je ta šteta velikim delom i na račun penisa. Pušenje dovodi do bolesti poput arterioskleroze, koje znatno smanjuju sirkulaciju, a znate čemu to vodi - erektilnoj disfunkciji.


Zašto su muškarci toliko opterećeni svojim penisima, kad to ženama uopšte nije važno?

4. Brza hrana

Masne naslage na stomaku skraćuju dužinu penisa, a to je samo jedna od posledica brze hrane na muški polni organ. Poznato je da brza hrana nema u sebi sastojke koji su potrebni našem telu, već samo prazne kalorije. Tako stvara osećaj sitosti, a da organizmu i dalje nedostaju materije neophodne za normalno funkcionisanje. Vremenom dolazi i do hormonske neravnoteže, što nepovoljno utiče na funkcije penisa i vremenom dovodi do erektilne disfunkcije.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

5. Zanemarivanje sebe

Zdravlje penisa zavisi i od celokupnog zdravlja organizma, pa čak i ako ne radite nište od navedenog, samim tim što ne vodite računa o svojoj formi, ugrožavate zdravlje svog vršnjaka. Ako primetite da vam izostaju spontane erekcije, posebno jutarnja, obratite se lekaru i obavezno uvedite neki program vežbanja koji će vas vratiti u fizičku formu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA