NIŠTA SEKS, NIŠTA PIVO: Na šta su sve muškarci spremni da bi postali tate

Kako bi bili što plodniji i što pre se ostvarili u roditeljskoj ulozi pripadnici jačeg pola koriste sva moguća sredstva, pa makar to zahtevalo odricanje od stvari koje definišu njihovu muškost

  • 0

U kolikoj meri muškarce drma očinski instinkt pokazuju najnoviji rezultati istraživanja britanske kompanije Clearblue.

Verovali ili ne, 18 odsto onih koji žele bebu bez po muke se odreklo alkohola, 61 procenat redovno vežba, a gotovo trećina savete i informacije traži od svojih prijatelja. Da bi poboljšali svoje šanse za začeće, skoro četvrtina ispitanika druženje s ortacima svode na minimum, 15 odsto je umesto uskih gaćica odabralo komotnije bokserice, a polovina se trudi da pije što veće količine vode.

Kako bi u ključnom trenutku proizveli što više sperme, 13 odsto smanjilo je seksualne aktivnosti, a još veći broj skoro da uopšte više ne masturbira. Ipak, petina priznaje da je za njih, otkako pokušavaju da dobiju dete, seks više postao obaveza, a manje užitak. Za razliku od muškaraca, 35 odsto žena u fazi kad pokušavaju da zatrudne žele da ljubav vode što češće.

Dve trećine muškaraca priznaje da je očekivalo da će do začeća doći mnogo brže, a 45 odsto izgovor za to što se trudnoća nije desila ranije nalaze u nedostatku vremena za seks.

- Dobiti dete uopšte nije tako lako. Čitav ovaj proces može predstavljati izuzetno stresno razdoblje i za muškarce i za žene. Nijedno od partnera ne bi trebalo da preuzima sav teret na sebe, ali lepo je videti da se i muškarci brinu – smatra stručnjak za plodnost dr Don Harper.

(24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA