≫ 

PRESMEŠNO I JEZIVO: Ovo su najgori seks-saveti u proteklih 100 godina od kojih će vam se dići kosa na glavi

Svakodnevno čitate seks-savete - kako da se bolje ljubite ili doživite jači orgazam, a šta je sve savetovano ljudima u 20. veku - bićete u blagom šoku

  • 4

Loše, čudno i naučno netačno - ovo je lista seks-saveta koje su naši preci dobijali od psihijatara, psihologa, novinara i prijatelja u raznim decenijama 20. veka. Činjenica jeste da pripadaju prošlosti, ali iz ove perspektive su zasita šokantni i komični.

Seks-saveti za stidljive devojke!

SEKS-PRIRUČNIK IZ 19. VEKA: Žene, zvocajte ili ćutite tokom seksa!

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Početak 20. veka - Ne spavajte u istom krevetu s partnerom

Godine 1902. u bračnom priručniku "Šta svaka mlada žena treba da zna" sugeriše se da se seksualni život drži dalje od bračne postelje, te da nikada ne treba spavati s partnerom u istom krevetu.

Prva decenija 20. veka - Masturbiranje nije dobro

U "Psihologiji braka" Voltera Galinsa iz 1918. godine jasno se ističe šta sve može da uzrokuje masturbiranje: dodirivanje sebe vodi u bolest, mentalni poremećaj i uništenje društva. Iz predostrožnosti roditelji bi trebalo da nadgledaju seksualne apetite svoje dece kako ne bi uništili svoje živote.

Dvadesete godine 20. veka - Žene moraju na operaciju kako bi prestale da mastrubiraju


Godine 1922. u knjizi "Žena: Njen seksualni i ljubavni život" Vilijama Džžozefusa Robinsona masturbiranju se pristupa još radikalnije: u njoj se savetuje roditeljima da svoju ćerku, ukoliko je uhvate da dodiruje klitoris, odmah pošalju kod hirurga da ga razdvoji skalpelom pod lokalnom anestezijom!

Foto: Annalisa Hartlaub Foto: Annalisa Hartlaub

Tridesete godine 20. veka - Ne odbijajte ženu jer može da poludi

U knjizi pod nazivom "Saveti za žene i mlade žene - pre i posle venčanja" tako je korisno objašnjeno da ženi ne sme da se veruje ukoliko je vodi instinkt požude. "Žena je slabije biće od muškarca. Na nju je lako uticati, čak i na njenu štetu. Ona je zabrinuta više za to da bude lepa i voljena nego zdrava i srećna. Ona ne može da se kontroliše kada vidi zgodnog muškarca i šalje mu znake da 'želi da bude s njim'. Ali ako bude odbijena, ona postaje potpuno luda, oči joj se sjaje od besa i  prosto eksplodira." Svašta

Četrdesete godine 20. veka - Ne pričajte s muškarcem u krevetu, posebno ne "bezobrazno"

Knjiga "Šta muškarci ne vole kod žena" puna je pakleno besmislenih saveta. Napisao ju je 1945. Tomas D. Horton i u njoj tvrdi da "muškarci zaista mrze to što žene ne mogu da ućute u krevetu i ujutro posle seksa, a da ih posebno izluđuje kada koriste vulgarne reči".

Pedesete godine 20. veka - Nepristajanje na sve seksualne želje vašeg muža opravdava prevaru

U knjizi "Seksualno zadovoljstvo i srećan brak" 1951. sveštenik Alferd Henri Trajrer govori o ženi koja nema seks i koja zaslužuje da bude prevarena. "On govori o domaćici koja svakoga dana neuredna dočekuje muža s obilnim, lepo dekorisanim ali bezukusnim obrocima i konstatntno mu ugađa dok ne odu u spavaću sobu. Zbog toga on ostaje dugo na poslu da telefonira..." Dakle, i hladan sendvič mu je dovoljan ako je žena u spavaćoj sobi spremna na sve samo da je ne bi prevario. Uf.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Šezdesete godine 20. veka - Maženje će slomiti srce vaših roditelja

Savetnica kolumnistkinja En Landers napisala je 1961. knjigu "Kad me već pitate" u kojoj daje lude zastarele savete. A o maženju ili petingu piše: "peting vas može učiniti krivim i posramljenim. Uništiti vašu reputaciju. Uzrokovati da vas ostavi dečko zato što ukoliko krene dalje nego što misli da bi trebalo, može da pomisli da ste jeftini. Vodi ka trudnoći. Slama srca vaših roditelja." Bože svašta.

Sedamdesete godine 20. veka - Kad vam pukne himen, odmah postajete promiskuitetni

Čak i u vreme seksualne rvolucije postojele su neke preistorijeske ideje, a ženski himen je bio izvor kontroverzi. Dok su neki žene same sebi prstom oduzimale nevinost, a druge išle na intervenciju kod ginekologa, bilo je i priručnika koji su propagirali da žene o njimu treba da vode računa, ali savete su dobijali i muškraci kojima je sugerisano da oni moraju time da se pozabave.

Osamdesete godine 20. veka - Ako hoćete da se odbranite od "agresivnih žena", izmislite alergiju

U ovoj deceniji prevaziđen je pojam žene koja kod kuće čeka da je muškarac pozove. Ali u slučaju da pomislite da su muškarci sazreli za veze, evo jednog saveta koji jedan muškarac dao svom drugu da bude siguran da će agresivne žene razumeti da on ne želi da im ona blokira liniju: "Nisi ti u pitanju, ja sam kriv, ja i moja grozna nesposobnost da podnesem polen. Nećeš ništa propustiti."

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Devedesete godine 20. veka - Seksboti će uništiti brak kakav poznajemo

Godine 1997. pojavio se srtikl "Uticaj robotike na seks" pojavio se u magazinu "Futurist" sa pitanjem šta će se dogoditi kada sksi sksbot zameni ženu u krevetu? I konstatacijom da bi to moglo da uništi brak kao instituciju, ukoliko muškarci odaberu seks sa seksbotom umesto sa ženom. A poriuka je bilo jednostavna: seksboti su loša ideja. Na sreću do sada su samo nekilicinu brakova uništili roboti.

Kraj 20. i početak 21. veka - Začinite seks - bukvalno

Knjiga "Sve o Kamasutri" Suzi Heuman puna je seksualnih dragulja, a jedan se potpuno izdvaja. Reč je o začinjavanju svega. Začinite jezik rakijom od peperminta ili čajem i izađite u grad. Alkohol greje a pepermint hladi, kaže autorka. Ali ne zaboravite da jedan čovek voli hladno, a drugi će pitati "šta mi je o dođavola napalo penis".

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duck

    14. februar 2017 | 09:37

    21. vek, ako ne date šefu, direktoru ili predsedniku stranke ne možete dobiti posao!

  • Vota

    14. februar 2017 | 10:05

    Po imenima autora ovih studija i tekstova rekao bih da su to oni koji su sprovodili inkviziciju i koji su svaku lepu zenu proglasavali vesticom i stavljali na lpmacu.Zato ih je Bog kaznio pa ne mogu de se pohvale lepim zenama.Nas Srbe je Bog nagradio jer smo jos pre kosovske bitke pevali o zenskoj lepoti za nas su zene bile vile raviojle divili smo se nasim zenama a imamo i damas cemu da se divimo.

  • Stalin

    17. februar 2017 | 19:55

    Ne brišite ga u zavesu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA