NOVI SEKS TREND: "Karezza" - akcija bez orgazma

Mnogi muškarci i žene odlučili su da naprave zaokret u svom seksualnom životu, pa su se okrenuli novoj tehnici vođenja ljubavi nazvanoj “karezza” tokom koje uopšte nije cilj dostići vrhunac

  • 0

“Karezza”, čije ime dolazi od italijanske reči za nežnost, nova je tehnika seksa u kojoj je glavni naglasak na emocionalnoj povezanosti između partnera, a ne postizanju orgazma.

Mnogi parovi koji su se okrenuli ovoj praksi tvrde da im je pomogla u spašavanju braka, pojačala strasti, a neke od njih je čak izlečila od seksualne disfunkcije i zavisnosti od pornografije.

Bračna savetnica iz Portlanda, Deb Fejntek, otkrila je da ona često “karezzu” nudi kao rešenje parovima koji imaju problema u vezi. Ona objašnjava da ovo nije metoda koju koriste samo sredovečni supružnici kako bi razbili monotoniju u krevetu, nego i sve više mladih.

- Ponudim im da probaju s “karezza” metodom na mesec dana. Bude se svako jutro i uopšte ne razmišljaju o genitalnoj stimulaciji. Maze se, drže za ruke dok se gledaju u oči i to sve rade potpuno svesno. Čitav proces pomera se od genitalija ka srcu –ispričala je Fejntekova dodavši da se za ovu metodu najviše zanimaju muškarci.

- Iako za jači pol ovo predstavlja jednu krajnje radikalnu tehniku, na kraju otkriju da emocionalna bliskost daleko nadmašuje uzbuđenje osvajanja – zaključuje savetnica.

Pedesetjednogodišnji izdavač iz Virdžinije, Met Kuk, tvrdi da je daleko zadovoljniji seksom bez orgazma i otkriva da to predstavlja užitak bez kraja.


- Javljaju se osećanja koje je teško opisati, mnogo dublji nego kod konvencionalnog seksa. U suštini, kao da se nikad ni ne završava. Zašto bi neko to odbacio zbog orgazma od 15 sekundi? – pita se Kuk.

(Hercegovina.info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA