≫ 

5 razloga zbog kojih nemate orgazam - a treći će vas šokirati!

Za žena mnogi odgovori, pa i oni kada je seks u pitanju, leže upravo u glavi.

  • 3

Kada žena ne može da doživi orgazam zaista mnogo propušta. Postoje stvari koje vas blokiraju, ali i rešenje kako se oni mogu rešiti.

 

3 SEKS poze koje svakoj ženi GARANTOVANO pružaju ORGAZAM

 

Evo kako zaista izgleda orgazam i kako da znate da ste ga doživeli

 

Ovo su 5 najčešćih razloga zašto orgazam izostaje:

 

Previše stimulacije klitirisa

 

Ovaj deo ženske vagine sadrži 8.000 nervnih završetaka. Ukoliko je previše stimulisan može dovesti do toga da kod žene orgazam izostane.

 

Anksioznost i depresija

 

Ukoliko imate psihičkih problema zbog kojih koristite preporučenu terapiju, može se javiti problem sa postizanjem orgazma. Pogotovo zbog dopamina i seratonina, koji za orgazam imaju značajnu ulogu.

 

Trebalo bi porazgovarati sa lekarom, i predložiti neku terapiju koja će ciljano lečiti neki poremećej koji imate, ali neće imati negativan uticaj na vaš seksualni život.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

Nedovoljna stimulacija klitorisa

 

Veoma osetljiv deo kome je potrebna dodatna stimulacija. Pokušajte da pronađete položaj koji će vam to olakšati ili uvedite seksualna pomagala.

 

Hormoni

 

Izostanak orgazma ili potpuna ne zainteresovanost za seks može biti prouzrokavan korišćenjem pilula za kontracepciju. Njihovom upotrebom menja se nivo estrogena

 

progesterona i testosterona što može da utiče na libido. Mogli biste da promenite sredsta za kontracepciju, da probate neki drugi metod.

 

Um

 

Ukoliko vam um nije usredsređen na ono što se dešava, teško da će te uživati u potpunosti u seksu. Za žena mnogi odgovori leže upavo u glavi. Poistovetite to sa hranom, kada uživate svim čulima u njoj, i pokušajte da primetu to i u krevetu.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf,rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA