ROMANSA S PRTLJAGOM: Kako održati vezu s čovekom koji ima dete

Veze su komplikovane same po sebi, ali kada se u nju upletu i deca iz prethodne veze ili braka, stvar se može samo još dodatno zapetljati. U vezi s muškarcem koji ima potomstvo nikad nećete biti samo vas dvoje - uvek će tu biti i njegovi klinci, ali i bivša žena. Jeste li spremni na to?

  • 0

Deca na prvom mestu

Za početak morate da prihvatite činjenicu da je on pre svega roditelj. Ukoliko nije, ne želite da imate posla s takvom osobom. Deca su veoma osetljiva tema pa morate biti vrlo strpljivi i fleksibilni kada je upoznavanje u pitanju. On će najbolje proceniti kada su njegovi mališani spremni da prihvate vesti o tatinoj novoj devojci.

Odnos s bivšom

Iskreno razgovarajte o njegovom odnosu s bivšom i razlozima koji su doveli do prekida njihovog braka ili veze. Morate biti svesni činjenice da će ona stalno biti prisutna u vašem zajedničkom životu. Možda on prema njoj ne oseća ništa ili su se čak rastali u lošim odnosima, ali bez obzira na sve, deca su večna karika između njih dvoje. Ono što se dogodilo između njih i nema nikakve veze s vama. Nemojte graditi negativan stav prema toj ženi pre nego što se upoznate sa celom situacijom.

Iskrenost

Nakon što se budte upoznali s njegovim odnosom prema deci i bivšoj, vreme je da obavite ozbiljan razgovor sami sa sobom i dobro razmislite možete li vi to. Ako odmah na početku primetite da vam neke stvari nepodnošljivo smetaju bolje je da se uopšte ne upuštate u čitavu priču. Deca nisu mala stvar i mogu uveliko uticati na vašu budućnost. Razgovarajte s njim o njegovim planovima i željama, da li razmišlja o tome da ima još djece, ali uzmite u obzir i svoje planove i želje, pa se dobro zapitajte želite li vezu s nekim ko ih već ima.

Prijateljica s decom

Nemojte ni da pokušavate da postanete nova mama njegovoj deci. Budite im prijatelj. Neko kome se mogu poveriti, zabaviti i dobiti koristan savet. Nema razloga se se nervirate ako im se odmah ne svidite, jer je njima potrebno vreme da procene vaše namere. Što pre uvide da ne pokušavate da im zamenite rođenu majku pre će vas i prihvatiti. Prema mališanima se odnosite s poštovanjem i nikad, ali baš nikada nemojte govoriti ružno o njihovoj mami.

(Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA