LEPOTA GRUDI: Četiri načina da zauvek ostanu lepe

Iako genetika i godine imaju dosta uticaja na izgled ženskih grudi, evo nekoliko saveta pomoću kojih možete održati mladalački izgled i svežinu

  • 1

Jasno je da su neke promene u izgledu grudi neizbežne. Svi starimo. Ali novo istraživanje otkriva i druge faktore koji mogu igrati značajnu ulogu u izgledu ženskih mezimica u kasnijem životnom dobu.

Studija objavljena u "Aesthetic Surgery Journalu" otkrila je da četiri spoljna faktora (pored unutrašnjih poput genetike i godina) imaju značajan uticaj na izgled ženskih grudi. Istraživanje je pratilo 161 par identičnih bliznakinja, prosečno starih 47,6 godina. Za svaku damu u obzir su uzete zdravstvena i lična istorija, potom su im fotografisane grudi i subjektivno merene na osnovu 16 estetskih mera, uključujući čvrstinu, kvalitet kože i veličinu bradavice.

Kako objašnjava vođa istraživanja Hooman T. Soltanian za ABC News, ne postoje objektivna merenja privlačnosti grudi. Zato su ovi rezultati temeljeni na kriterijumima privlačnosti koje je odredio istraživački tim.

Četiri faktora koja mogu uticati na izgled ženskih grudi (dobra je vest da na neke od njih možemo i sami uticati)

Redovan pregled

Sasvim očekivano, ženama koje su prebolele rak dojke, bolest je uveliko uticala na izgled grudi. Pre svega na ova tri načina - imaju više ožiljaka na grudima, grudi su im opuštenije te asimetričnije. Zato, redovno pregledajte svoje grudi i na samu pomisao da možda imate nekakvu grudvicu, javite se lekaru.

Ostavite cigarete

Pušenje takođe vremenom šteti izgledu grudi, pokazala je studija. Cigarete pogoršavaju kvalitet kože te projekciju grudi (punoću i čvrstoću). Žene koje su pušile imale su i manje atraktivnu veličinu grudi te manje privlačnu veličinu areole (pigmentiranog dela oko bradavice).

Hormonalna terapija

Hormonalna dopunska terapija, tretman koji se koristi kako bi se smanjili simptome menopauze, ima pozitivan efekt na izgled grudi. Ne samo da su te žene imale grudi koje su izgledale mlađe od onih koje nisu uzimale terapiju, nego su imale i privlačniju veličinu, oblik i areolu. Žene koje su uzimale hormonalnu terapiju imale su i čvršće grudi, pa samim tim i manje tamnih mrlja na koži grudi.

Uprkos lepšem izgledu grudi, lekari još uvek raspravljaju o sigurnosti ove terapije. Studije su otkrile da neke vrste hormonalnih terapija mogu povećati rizik od raka jajnika i raka dojke, dok neke vrste terapije mogu smanjiti rizik od ovih oboljenja.


Dnevna nega hidratantnim kremama

Žene koje grudi svakodnevno mažu hidratantnim kremama imaju manje izboranu kožu na grudima od onih koje to ne čine. Hidratacija je povezana i s manjom pojavom strija i tamnih mrlja na koži.

(Telegraf.rs/Magazin.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Amanda

    29. oktobar 2012 | 14:35

    nemo' Soska, mani se dosta nam vakvih džogera ko na slici ovo je slika samo za-rad mtarfoee džogere prave će maznem u prodavnicama, za brisanje govana al stvarno! dok je simbol bio onaj traktor-buldožer il kako se već zove, što su ga parkirali pred skupštinu, a sad nam trebaju stvarno samo džogeri, simboli su često i mnogo jači od bullets

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA