ČARI ZAJEDNIČKOG ŽIVOTA: Bilo kuda partner je svuda

Niste sigurni da li je zajednički život za vas? Pogledajte šta sve podrazumeva deliti svakodnevicu sa voljenom osobom i, najvažnije, spremite se na činjenicu da je partner uvek tu

  • 2

Zajednički život mnogima koji žive sami čini se kao prekrasno gnezdo ljubavi i sigurnosti, što i jeste, no ono što samci često ne zamišljaju je stvarnost deljenja svakodnevice. Ukratko, recite zbogom svim navikama koje ste sticali poslednjih dvadesetak godina ili više.

Osećaji koje gajite prema svom partneru su vas napokon savladali i spremni ste na zajednički život. Napokon ste popustili navaljivanju partnera da napustite samački brlog u kom ste čistili kad ste hteli, jeli što ste hteli i provodili vreme uz računar ili pred TV-om u omiljenoj majici i pohabanoj trenerci.

Svoj neuredni životni stil zamenili ste - budimo iskreni - beskonačnim nizom kompromisa i opuštajućim vežbama za disanje bez kojih biste verovatno već završili u ludnici. Ali nije sve crno - sa sobom ste poneli dobar deo svog starog života, a dobili ste i mnoge prednosti novog.

Novi stan - tabula rasa

Uselili ste u prazan stan i počeli da ga nameštate kad ste shvatili da vas bolja polovina čudno posmatra dok na jednu od polica slažete svoju zbirku pivskih čepova. Ni vi niste najbolje doživeli trenutak kad je ona okačila nekakav egzotični ukras na zid, tačno iznad TV-a.

Oboje ste stisnuli zube i nastavili da postavljate svoje stvari po novom stanu dok niste shvatili da razne drangulije kojima ste popunjavali dva dosadašnja doma jednostavno ne staju u jedan i da će knjige o vanzemaljcima i kutija puna nepotrošenih parfema morati u podrum ili u đubre.

Cveće i omlet u krevetu

Oboje još letite na krilima ljubavi koja vas je navela da se zajedno uselite, pa i dalje gajite romantične ideje o zajedničkom životu. Međutim, vrlo brzo nakon najboljih namera da svojoj boljoj polovini donesete doručak u krevet sa sveže ubranim cvećem, počinjete da shvatate da to funkcioniše samo u filmovima, dok se u stvarnosti budite skvrčeni od hladnoće jer vam je ljubav vašeg života tokom noći ukrala pokrivač.

Romantiku zajedničkih buđenja završavate dok se zajedno vozite na posao i planirate ranije ustajanje kako biste prvi došli do kupatila.

Ja sve radim!

Svaki početak je težak. Odlučili ste da ignorišete sve loše stvari i da budete savršeni partneri koji dele dobro i zlo - pa tako i kućne poslove.


Zajedno ste seli i odabrali stvari koje ste voljni da radite. Već iste večeri ste prvi (ali ne i zadnji) put čuli rečenicu 'ja sve radim u ovoj kući', jer ste popili šoljicu kafe, a niste je oprali za sobom. Ukratko, možete imati najbolji dogovor na svetu, no neko će se na kraju dana osećati iskorišćeno.

Dublje upoznavanje

Dok niste živeli sa nekim, niste imali priliku da vidite kako ta osoba stvarno izgleda ujutro - ili kako kupatilo izgleda posle njihovog korišćenja. Dlake raznih dužina spletene u male masne pletenice na rupi za odvod i umivaonik koji lagano podseća na lice Džordža Majkla samo su vrh sante užasa koji vas čeka. Ne dajte se obeshrabriti - s godinama smo sve dlakaviji i neuredniji.

Stare navike

Kad su u pitanju loše navike, nema šta da se kaže osim da ih je prilično teško promeniti. U prvim mesecima zajedničkog života nalazićete prljavi veš gde mu nije mesto, neispražnjene pepeljare, neoprano posuđe zajedno sa opranim, te niz drugih divota koje će vas svakodnevno podsećati zašto ste odlučili da je dvoje ljudi u jednom stanu bolje nego jedan. Više nereda, naravno! A što ste vi mislili?

Duhovi

Gadno je to kad imate duhove u stanu. Nemirne duše znaju biti pravi gadovi. Na primer, stalno vam premeštaju omiljene predmete negde gde ih ne možete naći ili do kraja isprazne teglu čokoladnog namaza koji ste nameravali pojesti kasnije.

Naša mala samoupravljačka zajednica

Zajednički život je, kao što tome mogu da posvedoče sve holivudske zvezde koje potpisuju predbračne ugovore, socijalizam u malom. Nema više 'moje' i 'tvoje', već samo 'naše'. Pa, ako ste planirali kupiti najveći TV ili Blahnikove cipele, bolje vam je da ste i svoju ljubav uverili kako je to ključno za 'vašu' sreću.

Meso ili povrće

Ukusi se razlikuju. To je trebalo da znate pre nego što ste se uselili s nekim, ali vi ste počeli da očajavate kad ste iz prvog odlaska u tržni centar doneli jedan paket mesa i tri velike vreće povrća.

Naravno da vaša bolja polovina želi da se vi zdravo hranite i to joj se nikako ne može zameriti, ali ne postoji nikakva količina salate i sira koji mogu zameniti sočni biftek. Ukratko, vreme je da počnete da skupljate crni fond za masnu hranu koju ćete tajno jesti daleko od vlastitog doma.

Trenuci samoće nisu i trenuci usamljenosti

Bolja polovina je napolju sa prijateljima ili je otišla da odrema i vi se sa zadovoljnim uzdahom prepuštate sami sebi. Bez obzira radi li se o dugoj toploj kupki ili surfovanju po internetu levom rukom, dogodiće vam se da zaboravite da više ne živite sami, ali partner/ka će vas na tu činjenicu podsetiti svojim iznenadnim pojavljivanjem.

Problem sa paštetom

Prošli primer dovodi nas do zadnje čari zajedničkog života - ne postoji mesto u vašem novom domu gde nećete nabasati na ljubav svog života. Vaša bolja polovina je svugde - kuva u kuhinji, sređuje se u kupatilu, gleda svoj omiljeni program u dnevnoj sobi, drema u spavaćoj. Čini vam se da iskače i iz paštete u frižideru.

Pre ili kasnije, nećete moći da zamislite život bez još jedne osobe s kojom se sudarate po kući. Zapamtite taj trenutak - to je znak da ste napokon spremni da počnete da uživate u stvarnim čarima zajedničkog života.

(Telegraf.rs/Tportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA