RODITELJI VOLE DOBRU ZABAVU: Seks draži od karijere i brige o deci

Odgovarajući na pitanja o tome šta je to što ih čini najsrećnijima, grupa odraslih koji su učestvovali u studiji stavila je seks na vrh liste aktivnosti koje im podižu raspoloženje

  • 0

Konzumiranje alkohola našlo se na drugom mestu, dok su se dobrovoljni rad, verska kontemplacija i briga o deci našli među pet najviše rangiranih aktivnosti. Istraživanje su sproveli naučnici s “Canterbury” univerziteta na Novom Zelandu.

Centar za kontrolu i sprečavanje bolesti (CDC) u Atlanti smatra vođenje ljubavi važnim delom ukupnog zdravlja pojedinca.

- Seksualno zdravlje predstavlja stanje fizičkog, emotivnog, mentalnog i društvenog blagostanja. To nije prosto odsustvo bolesti, disfunkcionalnosti ili nemoći – navodi CDC na svom vebsajtu.

Učesnici studije su takođe pitali o aktivnostima koje rangiraju najniže na svojoj skali sreće. Oporavak od bolesti našao se na prvom mestu, a odmah za njim sledi korišćenje Fejsbuka. Kućni poslovi, kucanje tekstualnih poruka i vožnja kolima po gradu takođe su visoko rangirani na listi nepopularnih aktivnosti.

Najbolje rangirane aktivnosti

1. Seks

2. Konzumiranje alkohola

3. Volontiranje

4. Meditiranje / Religija

5. Briga za decu

6. Slušanje muzike

7. Druženje

8. Hobiji

9. Kupovina

10. Igranje videoigara

Najgore rangirane aktivnosti

1. Oporavak od bolesti

2. Fejsbuk

3. Kućni poslovi

4. Studiranje

5. Pisanje poruka

6. Odlazak na predavanja

7. Plaćeni rad

8. Putovanje do posla

9. Rad na računaru

10. Kupanje/tuširanje

(kliX.ba; Telegraf.rs)


Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA