0

LEK ZA IMPOTENCIJU: Uzak ženski struk diže iz mrtvih

Naučnici su u novoj studiji otkrili kako vitkost ženskog struka pozitivno utiče na muškarčevu erektilnu funkciju, ali i na samo zadovoljstvo seksualnim odnosom

Seks

Vitak struk već decenijama predstavlja ideal lepote brojnim ženama, a stručnjaci su sada otkrili i razlog zašto muškarci vole dame s figurom peščanog sata.

Pređašnje studije pokazivale kako nemali procenat savremenih muškaraca mršavije žene rangiraju kao atraktivnije, a sada su škotski naučnici otkrili da što žena ima vitkiji struk, njen partner je zadovoljniji dešavanjima u spavaćoj sobi i ima manje šansi da pati od erektilne disfunkcije.

U istraživanju je učestvovalo 700 muškaraca uzrasta od 35 do 65 godina, a rezultati su pokazali kako oni koji imaju najmanje poteškoća u krevetu po pravilu imaju mlađe partnerke koje imaju uži struk. Osim toga, ispitanici iz ove grupe su isto tako i seksualno zadovoljniji.

Seksi figura

Razlog za ovo mogao bi da leži u činjenici da smo u evolutivnom smislu programirani da ljude s viškom kilograma povezujemo s povećanim rizikom od zdravstvenih problema.

Vođa istraživačkog tima, Stjuart Brodi, profesor psihologije na Univerzitetu u zapadnoj Škotskoj, objašnjava da su žene s užim strukom neretko kroz istoriju smatrane atraktivnijima.

– Najzanimljivije objašnjenje je da su vitkije žene seksualno privlačnije muškarcima, što rezultira češćim seksom, jačim erekcijama i većim zadovoljstvom. Takvi podaci ne začuđuju, s obzirom na uticaj evolutivne selekcije, jer se nakupljeno masno tkivo, posebno na području stomaka, poveuje s povećanim rizikom od poremećaja metabolizma, kardiovaskularnih i malignih bolesti. S druge strane, elegantna popunjenost i jača konstitucija evolucijski, a ponegde i kulturološki, ukazuje na dobro zdravlje i plodnost – tvrdi Brodi.

Seksi figura

Doduše, slično pravilo važi i za same muškarce. Naučnici su otkrili da su muškarci sa širim strukom manje potentni i doživljavaju manje seksualnog zadovoljstva.

(TPortal.hr; Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Erekcija, Građa, Impotencija, Orgazam, penis, Potencija, Seks

foto dana