Muškarci probleme rešavaju seksom, žene razgovorom

Najnovije istraživanje pokazuje da dame smatraju da se nesuglasice u vezi mogu prevazići razgovorom, dok muškarci rešenje vide u više seksa

  • 3

Da bi se postigla savršena ravnoteža u vezi i da bi oba partnera bila srećna i zadovoljna, muškarci bi morali da pokažu više volje da razgovaraju o problemima, a žene bi trebalo da budu velikodušnije u spavaćoj sobi.

 

Centar za savetovanje u vezama “Relate” ističe da različiti načini na koje se muškarci i žene nose s emocionalnim problemima otkrivaju tipične stereotipe. Na primer, muškarci se osećaju krajnje neprijatno kada njihova romansa stigne do tog nivoa da je jedino rešenje da se za pomoć obrate psihologu specijalizovanom za brak i veze.

 

 

I dok žene preferiraju da razgovorom rešavaju probleme pre nego što postanu ozbiljni, muškarci čekaju dok sve ne počne da se raspada. Istraživanje je pokazalo da zbog toga pripadnici jačeg pola češće pate od depresije ili se odaju alkoholu.

 

- Muškarca na savetovanje možete odvesti samo silom, a i tada će se buniti. Oni rešenje traže samo kada “brod tone”. Jednostavno, oni se prave da problemi ne postoje. Žene će, s druge strane, potražiti pomoć pre nego što se nešto katastrofalno desi - objašnjavaju psiholozi.

 

 

Istraživanje je pokazalo i nešto što je opštepoznato, a to je da muškarce motivišu jednostavne potrebe, uglavnom seksualne prirode. I kad pristanu da se za pomoć obrate stručnjacima za brak i veze, muškarci to rade samo zato što veruju da će zauzvrat dobiti više seksa.

 

(kliX.ba; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sveti

    26. februar 2013 | 16:42

    Ponekad su zene veci muskarci od prave muskarce !!!

  • mac

    26. februar 2013 | 16:40

    Koliko mi je poznato kada dodje do problema muskarac ga resava sa drugom zenom u krevetu umesto da porazgovara i resava sa sopstvenom zenom . Tacno je da nece ici kod psihologa i slicno niti podrzavati svoju zenu i ceka da se sve raspada . Zasto je to tako gde mu je onda ta MUSKOST ??????

  • bajker

    26. februar 2013 | 16:27

    Ma sex je bog sve resava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA