0

Žene su nevernije od muškaraca

Kad su u pitanju seksualne preljube, žene su promiskuitetnije od muškaraca. Tako barem tvrdi najnovija britanska studija o vanbračnim aferama

Preljuba
Foto-ilustracija: Blogdetrabajo.com

Istraživanje ponašanja pripadnika oba pola u kojem je učestvovalo 4.000 ljudi otkrilo je da žene u životu prosečno imaju 2,3 ljubavnika, dok muškarci imaju 1,8 ljubavnica.

Dajući svoje razloge za to što varaju, muškarci su otkrili da ih u naručje druge žene vuče to što žude za drugačijim seksualnim uzbuđenjem, imaju potrebu da ubiju dosadu u svom učmalom braku, ali ponekad ulaze u aferu čisto da bi nahranili sopstveni ego.

S druge strane, dame u vanbračnim vezama traže emocionalnu ispunjenost, romantiku i način da ojačaju samopouzdanje. Pripadnice lepšeg pola sklonije su da se zaljube u svog ljubavnika, nego muškarci u svoje ljubavnice.

Preljuba

Žene se u vanbračne afere upuštaju nakon pet, a muškarci šest godina od sklapanja braka. Oba pola slažu se da je monogamija “neprirodno stanje”, a 76 odsto žena i 67 odsto muškaraca tvrdi da i dalje veoma vole svog bračnog partnera. Oko 80 odsto preljubnika namerava da ostane u braku. Ipak, drugoj strani je uvek daleko teže, tako da je 40 odsto žena i 30 odsto muškaraca zatražilo razvod nakon saznanja da ih partner ili partnerka vara.

Žene imaju veće šanse da pronađu ljubavnika i obično imaju potpunu kontrolu nad vanbračnom vezom. One su te koje postavljaju pravila kada i gde će se viđati s ljubavnikom. Muškarci često potpadnu pod “vlast” ljubavnice, pa zato lakše bivaju i otkriveni – objašnjava Emili Poup s britanskog portala “Undercover Lovers” specijalizovanog za ljude u braku koji su u potrazi za aferom sa strane.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Brak, Ljubav, Muški mozak, Preljuba, Ženski mozak

foto dana