Zašto žene varaju?

Iako se prevara češće povezuje sa muškarcima, ni žene nisu naivne. Naime, mnoge žene se odlučuju na preljubu iz više razloga

  • 0

Žene varaju podjednako kao i muškarci. Iako se prevara često stavlja muškarcima na teret, ni žene nisu ništa manje naivne u celoj priči. Varaju i te kako, i to u istoj meri kao i pripadnici jačeg pola. Razloga je mnogo, a ovo su neki od najčešćih zbog kojih i u ženskom svetu dolazi do vešte preljube.

Velike životne promene

Bilo da je u pitanju završetak fakulteta, ulazak u određene godine, gubitak roditelja ili kretanje napred u vezi, ženska osoba sklona je samoanaliziranju. Čak i kada je promena nešto što ona želi, poput diplome ili veridbe, tranzicija može da probudi čitav niz emocija i razmišljanja o tome u kojem se smeru kreće život i s kolikom uspehom. U ovom je slučanju varanje rešenje koje skreće pažnju s postojećih "problema" i smanjuje pritisak koji donose novi životni izbori.

Partner ne ceni trud

Ovakve situacije nisu retkost. Partner često ne primećuje koliki trud druga strana ulože u vezu. Emotivna potvrda i osećaj da partner vidi i ceni napor, ženama je veoma važna. Ako pak izostane, gomilaju se frustracije i nezadovoljstvo. U takvim je situacijama vrlo lako u drugoj osobi pronaći ono što žene misle da im nedostaje i odlučiti se na prevaru.

Veza je na izdisaju

Kada žena oseća da se veza bliži kraju i da partner više nema šta da joj ponudi, vrlo često traži zamenu za novu prazninu u životu kako bi lakše podnela prekid.


Seks je dosadan

I žene mogu da osete posledice lošeg seksualnog života. Ukoliko su nezadovoljne ili misle da može to mnogo bolje i zanimljivije, poželeće drugog. Lakše je definisati greške vlastitog seksualnog života nego ih ispraviti. Zato je i veća verovatnoća da će žena pre potražiti seksualno zadovoljstvo na drugom mestu, nego se pozabaviti odnosom koji joj u potpunosti ne odgovara.

( T. Milić / ordinacija.hr )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA