Šta ako vas dete uhvati dok imate seks?

Jedna od najneprijatnijih situacija koja može da snađe roditelje jeste da ih sopstveno dete zatekne u kompromitujućoj pozi dok vode ljubav

  • 3

Mnogim roditeljima se pri samoj pomisli na "razgovor o seksu" sa svojim mališanom diže kosa na glavi, a nema roditelja koji ne strahuju zbog mogućnosti da ih dete ne uhvati u vrtlogu strasti. Upravo zato, retko ko zna odgovor šta bi u jednoj tako delikatnoj situaciji trebalo uraditi.

Najveća greška koju možete da napravite jeste da ignorišete ono što se dogodilo. Bez obzira na to koliko vam je neprijatno da razgovarate sa potomkom o sopstvenoj intimnosti, o tome mora da se priča.

Kako da vas dete ne uhvati za vreme seksa

Zaključajte vrata od spavaće sobe. Ako dete ne može da otvori vrata sobe u kojoj mama i tata provode vreme za sebe, onda neće moći ni da vidi ono što nije za njegove oči.

Odaberite pravo vreme. Roditeljima je često veoma teško da izdvoje slobodne trenutke za intimnost. Ipak, pokušajte da to bude barem pola sata nakon što je ono otišlo na spavanje.

Nema razloga za sram. Nemojte da se stidite da pred decom pokažete supružničku ljubav i privrženost jedno drugom. Zdravo je da se mama i tata dodiruju, grle i poljube, jer vaša deca treba da znaju da se volite. Kad vaše dete shvati da mama i tata osećaju žudnju jedno prema, neće mu biti toliki šok ukoliko vam bane dok ste intimni.


Šta ako vas dete vidi da vodite ljubav?

Ako se to dogodi, važno je da porazgovarate o tome, a šta ćete reći i kako ćete odgovoriti na njegova pitanja zavisi od uzrasta deteta. Sledeći saveti primereni su za decu mlađu od sedam godina.

- Nemojte da kažnjavate dete zato što vas je uhvatilo u akciji.

- Uverite ga da niste ljuti zbog onoga što se upravo dogodilo, ali da su mama i tata imali vreme za sebe i da bi sledećeg puta trebalo da ne ulazi u vašu sobu dok prvo ne pokuca na vrata.

- Seks je strastven, pa se mališanu može učiniti da tata nanosi bol mami ili obrnuto. Objasnite da ste tim činom jedno drugome pokazivali ljubav i da niko nije povređen.

Dok će se petogodišnjak pitati šta su to mama i tata radili, desetogodišnjaku prizor može da bude šokantan i možda će da odbija da razgovara o tome. U tom slučaju nemojte da insistirate, već ga pustite na miru. Ako bude počelo da postavlja pitanja, pokušajte na njih da odgovorite što bolje možete, a ne da ga odbijete.

Adekvatno reagovanje na detetova osećanja predstavlja prvi korak kojim ćete prebroditi ovu neprijatnu situaciju. Pre nego što mislite, vaši ćerka ili sin će na sve to zaboraviti. Možda ćete se čak jednog dana svemu tome zajedno smejati.

(Zadovoljna.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ševarice

    28. maj 2013 | 18:26

    Jedna moja drugarica je zatekla babu i dedu na delu. Šta u tom slučaju treba preduzeti?!

  • Ludilo

    29. maj 2013 | 08:02

    Kao mali sam zatekao roditelje od drugara u dnevnoj sobi,nisam znao sta rade,ali sam kasnije shvatio kad sam odrastao i pitam se zašto nisam rekao, ako ne želite da se sazna za ovo kad odrastem zelim trojku :) p.s imao sam 6 godina

  • mani

    1. jun 2013 | 20:31

    Pa zakljucajte vrata kad je neko u blizini preostaje im samo da sacekaju malo........ Ili ih posaljite malo dalje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA