VARANJE: Boja glasa odaje preljubnike

Prema najnovijim istraživanjima, visina glasa određuje da li ste skloni prevari

  • 6

Kanadski istraživači došli su do zaključka da su žene koje imaju visok, a muškarci dubok glas skloni prevari. Pri odabiru partnera, žene intuitivno predosećaju da je veća verovatnoća da će ih muškarac s dubokim glasom varati, dok muškarci imaju isti takav utisak za žene s visokim glasom.

 

Istraživanje objavljeno u časopisu "Evolutionary Psichology" zaključuje da smo, kao vrsta, s vremenom naučili kako da se zaštitimo i zato izbegavamo partnere koji bi mogli da nas "izdaju" spavajući s drugim osobama.

 

- Ono što smo saznali jeste da i muškarci i žene koriste visinu svog glasa kao upozorenje za buduće prevare. Što je atraktivniji glas, visok za žene, nizak za muškarce, veće su šanse da će ta osoba varati - rekla je Džilijan O'Konor, autorka studije.

 

 

- Razlog zbog čega visina glasa utiče na percepciju prevare najverovatnije se krije u povezanosti između visine glasa, nivoa polnih hormona i nevere - objašnjava David Feinberg, asistent istraživanja, koji dalje objašnjava da muškarci s više testosterona imaju dublji glas, a žene sa više estrogena visok.

 

Povećan nivo ovih hormona povezan je s problemom prevare, a istraživanja pokazuju da su neke osobe svesne te činjenice i manipulativno koriste ovu tehniku pri traženju idealnog partnera.

 

(Telegraf.rs / MojPortal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko bitan

    14. oktobar 2013 | 10:55

    Kakva je ova sa oklagijom jbte! Odoh da kuvam kafu ovoj mojoj odmah :-D

  • Sinisa Grgic

    14. oktobar 2013 | 10:47

    Joj,koj šupljak od teksta,..ispada da ja koji imam bariton k'o Mića Orlović slon sam varanju par exellance,a recimo nikad nisam pravio "izlete" te vrste dok sam bio u vezi,...e da mi je znati kako bi ti tzv." "naučnici" objasnili meni odstupanje od njihovih idiotskih zaključaka !?

  • Ivana

    14. oktobar 2013 | 11:51

    Niko bitan@xaxaxaxaxaxa,al si me nasmejao,-)))))) Siniša@ svaka čast:-) i treba tako,a malo ih je...nažalos....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA