EROTSKA DIJETA: Seks troši više kalorija od šetnje

Ako želite da smršate, naučnici vam savetuju da izaberete seks kao omiljenu fizičku aktivnost

  • 4

Kanadski istraživači došli su do preciznih podataka o tome koliko prosečna osoba izgubi kalorija tokom vođenja ljubavi. Prema podacima na mladim ljudima uzrasta od 18 do 35 godina, ispostavilo se da muškarci za samo jedan minut seksa sagore 4,2 kalorije, a žene 3,1 kaloriju.

Ako se uzme da je prosečno trajanje seksualnog odnosa oko 24,7 minuta, to znači da muškarci ukupno izgube 104 kalorije, a žene 69. Zato, istraživači sa Univerziteta u Kvebeku ističu da je za mršavljenje seks bolji od šetnje, ali ne i od džogiranja.

Oni su ovu studiju sproveli izučavajući seksualne navike 21 heteroseksualnog para, tako što su ispitanici nosili specijalne narukvice koje su merile koliko se energije troši. Nakon toga su odgovarali na pitanja o tome koliko su bili umorni nakon seksa, ali i koliko su uživali u njemu.

Ustanovljeno je, takođe, da muškarci na traci za trčanje gube 9,2 kalorije u minuti, a žene 7,1 kaloriju, što bi značilo da je trčanje pogodnije za gubljenje suvišnih kilograma, dok je u tom smislu šetnja manje efikasna od seksa, jer se njome gubi i do pet puta manje kalorija u odnosu na seks.

(Telegraf.rs / Klix)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA