Zašto su neke žene gadljive na oralni seks?

Oralni seks nekim ženama predstavlja problem iz nekoliko razloga, ali u celoj priči je najveći svakako taj što nisu svesne kakav užitak propuštaju

  • 26

Neke žene ne vole oralni seks, kako da ga primaju, tako i da ga pružaju. Osećaj odbojnosti uglavnom se javlja iz više razloga, a uglavnom su u pitanju blokade koje im ne dozvoljavaju da se opuste i uživaju. Međutim, s obzirom da one nikada nisu osetile prave čari oralnog seksa, ni nisu svesne šta zapravo propuštaju. Ipak, sledeće prepreke bi trebalo preskočiti što pre ne bi li se konačno prepustile muškim usnama.

Miris

Istina je da neke žene imaju vrlo neprijatan miris i ukus vagine. Najčešće je to rezultat neke bolesti ili loše ishrane. Ako je reč o bolesti, treba posetiti ginekologa i rešiti situaciju. Ako je pak problem u ishrani, tada valja pojačati unos voća, povrća i vode u organizam. Svakako treba izbegavati alkohol, ali i cigarete koje doprinose neprijatnom mirisu. Takođe, treba napomenuti i da neke žene samo misle kako njihova vagina ima čudan miris i ukus, ali to nema veze s realnošću. O tome žena i njen partner moraju otvoreno da porazgovaraju.

Opuštenost

Ako žena nije opuštena, seks ne može da bude dobar. Izuzetak nije ni oralni seks. Neke žene jednostavno imaju potrebu za dužom predigrom jer u suprotnom ostaju napete. Zbog toga su napeti i mišići vagine, pa oralni seks ne može da bude dobro iskustvo. Ako muškarac ne zna ili ne može da opusti ženu, najbolje je da ona to sama učini, i to tako što će u mislima sebi ponavljati da je opuštena i da je seks uživanje. Najbolje bi ipak bilo da žena jasno da partneru do znanja u čemu je problem, a potom i da ga zajedno reše.

Nesigurnost

Neke žene misle da njihov polni organ ne izgleda onako kako bi trebalo da izgleda. Boje se da im je jedna stidna usna veća od druge. Strahuju da im je vagina prevelika ili premala. Ukratko, boje se da izgled njihovog međunožja neće ispuniti partnerova očekivanja. Takve žene moraju da imaju na umu da je izgled polnog organa svake žene drugačiji, stoga ne smeju da imaju komplekse. Takvim ženama partneri moraju da ponavljaju da su im stidne usne i vagina lepe ne bi li im na taj način stvorili osećaj sigurnosti.

Osetljivi klitoris

Neke žene imaju preosetljiv klitoris te ih stoga ne privlači oralno zadovoljavanje. Kada im partner jezikom stimuliše klitoris, one umesto prijatnosti najčešće osećaju bol. To je razlog zašto imaju otpor prema oralnom seksu. Problem može da se reši stručno i u takvim slučajevima je najbolje potražiti lekarsku pomoć.


Predrasude

Na nekim ženama je strogo tradicionalno vaspitanje ostavilo izuzetno jake tragove. Takve žene svoj polni organ doživljavaju kao nešto prljavo i ni pod razno ne žele partnerova usta blizu tog mesta. Za njih je to nepristojno i grešno. Pogrešna uverenja teško je iskoreniti, ali nije nemoguće. Najbolje bi bilo da zatražite stručnu pomoć psihologa kako bi žena shvatila da i oralni seks ulazi u sferu normalnog i da ne sme da strahuje od osude. Tu je velika podrška partnera jako važna.

(Telegraf.rs/Tportal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    16. novembar 2013 | 15:06

    Nemam tih problema,-))) obožavam da dobijam i pružam oralni:-)

  • marko

    16. novembar 2013 | 19:19

    Ako neka nece pa sta, nije smak sveta ali da napisete da zbog toga treba da trazi pomoc psihologa je u najmanju ruku (da budem fin) preterivanje

  • D.M

    16. novembar 2013 | 16:00

    Ja ne krijem,polizao sam do sada,brat bratu,autoput Beograd-Niš,kada bi se merilo:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA