Muškarci čuju samo ono što im odgovara

Sada je konačno jasno zbog čega muškarci brzo zaboravljaju neke stvari koje čuju od žena. Posle ovoga nećete moći da ih krivite, makar ne kao do sada

  • 2

Koliko puta ste se naljutili na svog partnera, brata, sina ili tatu jer im nešto što ste rekli "na jedno uvo uđe, na drugo izađe"? Muškarci imaju selektivan sluh i čuju samo ono što je usko povezano sa temama koje ih zanimaju. Prema studiji koja je nedavno rađena, pripadnici jačeg pola bolje čuju i pamte muške reči poput pivo i fudbal, za razliku od ženskih termina poput čokolada ili šoping, koje vrlo brzo zaboravljaju.

Da nije samo selektivan sluh prisutan kod muškaraca, pokazala je i činjenica da i žene bolje pamte stvari koje su usko vezane za njihov pol, ali ipak, u odnosu na muškarce, bolje pamte muške stvari, nego muškarci ženske.

Čini se da i jedni i drugi žele da čuju samo ono što im paše i odgovara, a ostale stvari vrlo lako smetnu s uma. Doktor Džon Filips koji je učestvovao u istraživanju kaže da je ovo osnovni razlog zbog kojeg muškarci, ali i žene, ne slušaju dovoljno svoje partnere i čuju i upamte tek poneku stvar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA