ŽENE ILI MUŠKARCI: Ko pametnije vara?

Jedan od najpoznatijih seksologa na svetu, Trejsi Koks, odlučila je da podeli zanimljive činjenice koje se tiču preljube u muškom i ženskom svetu

  • 20

Da li ste se nekada pitali iz kojih pobuda varaju žene, a iz kojih muškarci? Da li je reč o istim, sličnim ili sasvim različitim razlozima? Odgovore na ova pitanja odlučila je da vam da Trejsi Koks, najpoznatija žena-seksolog u svetu.

Prema njenim rečima, razlozi zbog kojih i jedni i drugi varaju su se promenili s vremenom. I dok su nekada žene varale jer su prestajale da vole svoje momke i supružnike, danas to rade iz čiste želje za novim seksualnim iskustvima, najčešće dok još osećaju ljubav prema svojim partnerima.

Takođe, stav žena o preljubi se generalno promenio, pa se danas usuđuju da rade neke stvari koje ranije nisu smele čak ni da im padnu na pamet. Kako Trejsi napominje, dame osećaju izvesnu dozu krivice, ali se trude da je ublaže govoreći sebi kako su dobre supruge i majke i kako je afera nešto što ih uveseljava, zadovoljava i čini živim.

Istovremeno, Koksova napominje kako afera nije nužno loša po vezu ili brak. Štaviše, često može da pomogne u poboljšanju muško-ženskih odnosa s obzirom da se nakon preljube žene osećaju samopouzdanije i srećnije, zbog čega se i bolje ponašaju prema svojim partnerima.

Istraživanja pokazuju da današnje damevaraju isto koliko i muškarci, s tim što su žene mnogo mudrije u prikrivanju svih tragova preljube. Iako varaju istim intezitetom, teže ih je "provaliti", pa se čini da su ipak nadmašile muškarce.


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    9. januar 2014 | 16:48

    Marko,pa i mi idemo na službena putovanja,na treninge,kod frizera,masera,drugarica,itd...da ne nabrajam.Ko hoće,prevariće i kad kaže da ide do prodavnice.Ko zna da vara,a da to partner ne oseti,svaka mu čast,ko ne zna...nek bude miran,ako ima nekog kraj sebe,ko mu znači..Inače,greške se skupo plaćaju,mnogi nikad ne oproste.Posle je kasno za kajanje.

  • Pedja

    9. januar 2014 | 19:44

    Tako je Olja!Ako u paru to rade zene se mnogo bolje pokrivaju dok muskarci vole da se pohvale drugima!

  • Olja

    9. januar 2014 | 19:05

    Ne bih da zvučim seksistički ali žene su po tom pitanju mnogo pametnije od muškaraca i paze na detalje itd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA