Seks u svemiru, orgazam-amnezija i bodljikavi penisi

Da li ste se ikada zapitali zašto seks u svemiru nije moguć ili kako je izgledao penis naših predaka? Zanimljive odgovore na ova, ali i još mnoga pitanja, potražite u ovom tekstu

  • 4

Ukoliko volite da se informišete i čitate raznorazne zanimljivosti, našli ste se na pravom mestu. Ovoga puta reč je o činjenicama koje se tiču seksa, a koje će vas podjednako nasmejati, začuditi ali i šokirati.

Seksualna uzbuđenost suzbija mučninu

Seksualna uzbuđenost blokira osećaj gađenja i vrlo je važan mehanizam zbog kojeg se ljudi uopšte upuštaju u seks, tvrde naučnici. U istraživanju, žene podeljene u tri grupe, trebale su da obrišu ruke prljavim maramicama i da gurnu ruku u kantu iskorišćenih kondoma. Najmanje problema sa time su imale seksualno uzbuđene žene. Njima je taj čin od svih bio najmanje odvratan.

Orgazam može da izazove gubitak pamćenja

Preintenzivan orgazam može da izazove prolaznu globalnu amneziju, odnosno kratkotrajni gubitak pamćenja. Orgazam povećava pritisak u mozgu i uzrokuje gubitak pamćenja koji može da traje od 12 do 24 sata. Ovaj poremećaj je redak i svake godine pogađa troje od 100.000 ljudi.

U društvu zgodne žene muškarci luče hormon stresa

U opasnim situacijama telo izlučuje hormon stresa, kortizola, a isto se dešava jačem polu u prisustvu zgodne žene. Što je žena atraktivnija, to je i nivo kortizola veći, pokazala je španska studija. Telo privlačnost vidi kao izazov koji treba da prebrodi pa pumpa hormon stresa. Međutim, loša je strana što žene odbijaju muškarce sa visokim nivoom kortizola.


Žene mogu da svrše tokom vežbanja

Gotovo 15 odsto žena je doživelo orgazam tokom vežbanja, a gotovo dvostruko više njih osetilo je barem seksualno zadovoljstvo, otkrili su američki naučnici. Ova vrsta orgazma je najčešća tokom dizanja tegova, na času joge, prilikom vožnje bicikla i za vreme trčanja. Češći je kod žena sa jakim mišićima karlice koji se tokom vežbanja naizmenično zatežu i opuštaju.

Seks u svemiru je gotovo nemoguć jer nema trenja

Seks bi bio jako težak pri nultoj gravitaciji jer nema sile trenja i partneri bi trebali svim silama da se trude da se ne sudare sa zidovima, tvrde naučnici. Takođe, sperma bi se u mikrogravitacije samo odbijala od zidova materice, a postoji i rizik od uticaja radijacije na fetus.

Seks leči od prehlade i gripa

Osim što blagotvorno utiče na psihičko stanje, seks podiže nivo antitela koja ubijaju opasne viruse i bakterije, glavne krivce nastanka gripe i prehlade. Šta je nivo antitela veći, to je imunitet jači i zaštićeniji od bolesti. Studije su potvrdile da najblagotvornije na imunitet deluje seks dva puta nedeljno, a sve više i manje od toga snižava nivo antitela.

Seks smanjuje rizik od raka prostate

Uz to što podiže imunitet, seks snižava rizik od raka prostate. U studiji američkog Nacionalnog centra za rak muškarci koji su ejakulirali više od pet puta nedeljno imali su za trećinu manji rizik od opake bolesti nego drugi. Redovno ejakuliranje sprečava nakupljanje sperme i smanjuje rizik od upalnih procesa, a samim time i od razvoja bolesti.

Moderan čovek ima četiri posto gena neandertalaca

Najnovija istraživanja američkog Univerziteta Stenford potvrdila su ukrštanje neandertalaca, denisovaca i homo sapiensa. Preci modernog čoveka ostali u Africi, denisovanci, su se nastanili u Evropi i na zapadu Azije, a neandertalci su emigrirali prema istočnoj Aziji. Svejedno su se međusobno mešali zbog čega je moderan čovek nasledio četiri posto gena neandertalaca i sedam posto od denisovanaca.

Muškarci s visokim glasom su plodniji

Ženama su muškarci s dubljim glasom privlačniji nego oni sa višim tonom, međutim, muškarci sa zvonkijim glasom imaju viši nivo testosterona i plodniji su od drugih, potvrdila su istraživanja. Muškarci dubljeg glasa najverovatnije imaju nižu koncentraciju spermatozoida zato što su ženama privlačniji, a samim time imaju i više šansi za razmnožavanjem od onih sa višim tonom.

Muškarci su nekad imali bodlje na penisu

Praistorijski čovek imao je bodlje na penisu, nalik onima kakve još uvek imaju šimpanze i miševi. Gubitkom dela DNK bodlje su nestale što je muškarcima omogućilo duže uživanje u seksu i smanjilo osetljivost penisa. Takođe, bodlje su mogle da povrede partnerku, tako da je i ženama laknulo.

(Telegraf.rs / Osundefender)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA