9 jasnih znakova da ste ludi od ljubavi

Nedavno ste otpočeli novu vezu, lepo vam je, uživate, ali na pitanje "Da li ste se zaljubili?" ne znate da odgovorite? Možda vaša glava ne zna šta se dešava, ali vaše telo odlično zna

  • 2

Nisu leptirići u stomaku jedini jasni pokazatelj da ste se zaljubili. U telu se prilikom utonića u carstvo ljubavi dešavaju razne stvari i promene kojih čovek i nije previše svestan.

Ukoliko ni vi sami niste sigurni "da li je to ljubav ili pivo", vreme je da se upoznate sa svim jasnim znakovima da ste se zaljubili do ušiju.

AKTIVNOST MOZGA

Ljubav je snažan osećaj koji aktivira čak 12 delova mozga, među kojima i onaj koji je zadužen za zavisnost. Tako ljudi već u petini sekunde znaju jesu li zaljubljeni ili nisu.

SRCE

Zbog ljubavi vam neće doslovno stati srce, kako se to često kaže, ali će ona i te kako uticati na smanjenje krvnog pritiska i njegove otkucaje.

SPAVANJE

Prema jednom istraživanju zaljubljeni spavaju sat vremena manje. Razlog? Razmišljanje o onome u koga su zaljubljeni.

BOL

Ljubav može da ublaži bol jer aktivira iste centre u mozgu kao i lekovi protiv bolova.


KOSTI

Ljubav jača i naše kosti u telu, a stručnjaci smatraju kako je za to zaslužan mirniji način života i više brige o telu.

PAMĆENJE

Zaljubljeni slabije pamte od onih koji to nisu, odnosno lako zaboravljaju i teže se koncentrišu na zadatke, jer je u njihovom fokusu njihov partner. Čini se da ipak ima nešto u onoj izreki "ljubav nas čini glupljima".

LJUBOMORA

Ljubav nas čini ljubomornijim nego inače. Istraživanje sa Univerziteta na Floridi došlo je do saznanja da u takvim situacijama postajemo previše zaštitinički nastrojeni prema partneru.

HRANA

Zaljubljenim osobama svaka hrana deluje slađe nego što jeste, zbog povećanog nivoa hormona ljubavi, zbog čega teže raspoznaju ukuse.

TON GLASA

Ženama se u razgovoru sa muškarcem koji im se sviđa menja ton glasa i to za koji stepen više.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA