NAUKA DOKAZALA: Klitorisni i vaginalni orgazam nisu isto!

Najzad je potvrđeno da su žene u stanju da dožive dve potpuno različite vrste orgazma

  • 14

Više od jednog veka različiti lekari pisali su u svojim knjigama da su žene sposobne da dožive dve vrste orgazama - klitoralni i vaginalni. Razlozi zbog kojeg se oni razlikuju uzrokovali su brojne debate godinama.

Francuski ginekolozi Odil Buison i Emanuel A. Žanini koristili su sonografske uređaje kako bi izmerili promene u protoku krvi tokom spoljne i unutrašnje stimulacije. Istraživači su otkrili da spoljna, klitorisna, stimulacija ne uključuje unutrašnji koren klitorisa, ali vaginalna stimulacija uključuje oboje - unutrašnji koren i spoljni deo klitorisa, na osnovu čega se zaključuje da bi teorija o orgazmima mogla da bude istinita.

Togom testa, tri žene su bile spojene na sonografske mašine koje su vizualizirala pokrete u klitouretrovaginalnom kompleksnom sistemu klitorisnih nerava tokom obe stimulacije. Meren je protok krvi u području koristeći impulse poznate kao Dopler signali.

- Snimci su pokazali da postoji razlika između spoljne stimulacije i vaginalne penetracije jer prva ne uključuje, a druga obuhvata čitav klitouretrovaginalni kompleks. To pokazuje funkcionalne razlike koje zavise od tipa stimulacije - objasnili su istraživači.

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R

    16. mart 2014 | 21:21

    Otkrili toplu vodu...

  • Sandra

    17. mart 2014 | 08:22

    Za ovo nisu potrebni naucnici, svaka zena koja je dozivela oba vam je isto to mogla sa sigurnoscu reci. Naravno da nisu isti. Klitorijalni je bolji :-)

  • Niko bitan™

    16. mart 2014 | 20:53

    Ne mogu nikad ni biti isti... Jel tako Anabela :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA