≫ 

Imamo odgovor na pitanje koliko treba da čekate na prvi SEKS posle porođaja

Svaki par je priča za sebe i ima derugačije iskustvo, ali generalno uputstvo doktora je da apstinencija traje šest nedelja

  • 4

Rođenje deteta jedan je od najvažnijih, najtežih i najlepših momenata u života roditelja. Mnogi se pitaju kada je pravo vreme kada supružnici mogu ponovo da praktikuju seks, aktivnost koja je dovela do proširenja porodice.

Tanja je odlučila da proba seks u trudnoći i sada otkriva zašto je milion puta bolji od običnog!

SRUŠEN MIT: Seks u trudnoći ne ubrzava porođaj

Svaki par ima drugačije iskustvo, neki jednostavno nastave sa seksom mesec dana posle porođaja, a neki čekaju i pola godine.  Sve zavisi od toga na koji način se majka porodi i kada oseti da je ponovo spremna za to.

"Ovde ne postoji pravi ili pogrešan odgovor, to je lična stvar. U principu žene bi trebalo da posle šest nedelja odu na pregled i uvere se da je sve u redu, da se telo oporavilo i da je spremno", rekla je doktorka Sara Mekmalen.

Foto-ilustracija: Profimedia/Juice Images

Savetuje se uzdržavanje od seks sve do prekida krvarenja, koje obično traje između 10 i 14 dana, ali može da potraje i nekoliko nedelja. To je zato što je materica još uvek zaresta i postoji mogućnost infekcije.

Žena koje su se porodile prirodnim putem i dobile nekoliko šavova, trebalo bi da sačekaju dok se ne skinu konci i spadne otok.


"Pokušajte da pronađete pozu u kojima ćete smanjiti penetraciju i pritisak sa mesta koji su ušivani. Imajte na umu da bez obzira kada mislite da ste spremne za prvi seks posle porođaja, on bi trebalo da bude spor i nežan", dodala je Mekmalen.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA