Žene otkrivaju - evo kakav je seks nakon porođaja i zašto o tome niko ne priča

Žensko telo se tokom trudnoće i porođaja mnogo promeni

  • 2

Žene koje su rodile imaju drugačije telo nego pre trudnoće i porođaja, a mame sada otkrivaju kakve je posledice porođaj ostavio po njihov seksualni život.

Doktori nisu nikada videli nešto slično: Zbog greške na porođaju mogla je da ostane nepokretna! Da li to može da se desi i vama?

Rođenje deteta je momenat radosti, umora i mnogih "prvih" puta. Tu je prvo posporođajni odlazak u wc zbog velike nužde, bolno i mučno iskustvo koje mnoge majke koje su ga iskusile ne mogu nikad da ga zaborave. A u moru tih stvari je i prvi seks nakon porođaja za koji novopečenim roditeljima treba par saveta.

Foto-ilustracija: Pixabay.com/Telo žene nakon trudnoće i porođaja više nije isto.

Rađanje ima veliki uticaj na mozak i telo žene. Tu su postporođajni bolovi koje mnoge žene osećaju kao kontrakcije, nedelje krvarenja, plakanja, a menja se i pogled žene na njeno telo kao i mišljenje o seksu.

Seks nakon porođaja nije tema o kojoj mnogi vole da razgovaraju, ali u istraživanju koje je sprovedeno učestvovale su 1.224 žene koje su rodile. Mnoge su priznale da su imale probleme, danima, nedeljama pa i godinama nakon porođaja. Čak i godinama nakon porođaja, dve trećine žena priznaje da im je seks neprijatan.

Foto: Pixabay.com/Porođaj je najradosniji događaj u životu žene, ali njeno telo trpi brojne posledice toga.

42 odsto njih reklo je da je imalo inkontenciju zida materice mesecima nakon što su rodile bebu, piše mirror.co.uk. Mnoge kažu da su i pri razgovoru sa lekarom u kome su im saopštile da imaju problema tokom seksa dobile odgovor da je to potpuno normalno. Ova tema otvorena je i na Mumsnet forumu u kome su žene komentarisale i delile svoja neugodna iskustva.

- Za mnoge majke, rađanje znači bebu, ali i suze i rane i u nekim slučajevima neugodan seks, zatvor i simptome prolapsa godinama nakon porođaja, rekla je osnivač Mumsnet Fondacije Džastin Roberts.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N

    15. april 2018 | 00:51

    Dok se preparati za terapiju erektilne disfunkcije promovišu u svakom epp bloku o seksualnoj disfunkciji žena se malo priča. Da li je to odraz lažnog morala, infantilnog društva ili zaostavština od 'onih' 500godina teško je reći... Niko se nažalost ozbiljno ne bavi seksualnom disfunkcijom žena posle abortusa, nasilja i terapije maligniteta koji su sve češći i kod mladih, seksualno aktivnih žena.

  • Mama

    14. jun 2018 | 19:35

    Gluposti,treba ravno 40dana da se organizam stabilizuje,ako zene doje malo duze dok opet hormoni dodju na svoje,imam 28god cekam trece dete,zene koje radjaju imaju veci libido od onih koje nisu radjale ili imale vise abortusa,ako se sce vrati na svoje nema mesta za brigu I jos jedna zabluda,da se zene dole I opuste-z polni organ je misic kao I svaki drugi,cim je u treningu jaca...samo napred ,sirimo naciju I uzivajmo u sexu😊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA