≫ 

Evo kako izgleda seks jedne opsesivno kompulsivne osobe

Otvorenost oko opsesivno kompulzivnog poremećaja (OCD) može da promeni mnogo stvari u vašem životu, uključujući i njegov seksualni aspekt

  • 5

Otvorenost oko opsesivno kompulzivnog poremećaja (OCD) može da promeni mnogo stvari u vašem životu, uključujući i njegov seksualni aspekt. OCD nije zarazna bolest koju jednostavno možete dobiti, to je mentalni poremećaj koji utiče na vaše dnevno funkcionisanje. OCD se može ispoljavati u različitim varijacima koje se menjaju od osobe do osobe.

KLEOPATRIN ZAHVAT masira njegovu alatku dok vi uživate: Ovim seksi trikom ćete mu pomutiti razum

Za slučajeve gde OCD ometa svakodnevno funkcionisanje se prepisuju posebni lekovi, ali oni mogu izazvati smanjen libido što je generalno jedan od najčešćih nedostataka uzimanja antidepresiva.

Keri Ferguson, koja pati od pojačanog OCD je osetila kontraefekte lekova, osim toga što joj lekovi nisu pomagali, imala je i smanjenu želju za seksom.

- Nikada nisam bila neaktivnija kada se radi o mom seksualnom životu, pila sam lekove za OCD, a oni su uticali na moju spremnost i sposobnost da imam intimni odnos sa mojim suprugom. - kaže Keri.

- Čak mi je i lokacija bila važna. Nisam želela seks na kauču, ni na bilo kom drugom mestu koje ne mogu da očistim. Možda bih pristala da koristim peškir, ali bih onda koristila sve moguće predostrožnosti prilikom pranja tog peškira. Nisam sigurna da li bih ga prala sa drugim peškirima, a ni da li bih ga ikad više koristila. - kaže Keri.

Foto: Pixabay.com

Ovaj period nije bio lak ni za njihov brak, jer su zbog Kerinog OCD-a oboje patili.

- Seks smo obično imali u krevetu, ali na suprugovoj srani kreveta, jer nisam htela da moja bude prljava. Nisam želela da spavam među telesnim tečnostima, a njegova pidžama je ionako često kontaminirana jer je nosi više puta i sedi na kauču dok je nosi. - kaže Keri.

Kada je reč o samom seksu, Keri je uvek nervozna i paranoična. Ona ne želi da dodiruje kontaminirane stvari i mora da se istušira odmah nakon seksa.

- Uvek brinem za donji veš kada je skinut. Gde će se staviti? Ne želim da bude na podu ili na površinama koje su prljave. Ne želim ni da bude na vrhu pokrivača. Obično, stavljam maramice na pod i pažljivo stavljam naše donje rublje na njih. - kaže Keri.

Uz sve opsesije koje Keri ima zbog kontaminacije, seks joj više nije zabavan već stresan. Za nju je to pažljivo orkestriran akt koji donosi žaljenje i nesigurnost.

- I to nije tako samo za mene,  moj suprug primećuje da nisam potpuno posvećena seksu. On, naravno, primećuje kako razmišljam, jer tražim od njega da se uključi u moje opsesije, uključujući slaganje odeće, mesto gde imamo seks ili gde o kada mu je "dozvoljeno" da položi ruke i na moje telo. - kažeKeri.

Foto: Pixabay.com

Ovo, naravno, stvara neke prepreke u njihovom braku. OCD im otežava da imaju seks ili da se brzo završi kada ga imaju. Ponekad jednostavno odustaju, jer misle da će to biti olakšanje za Kerin OCD, ali umesto toga se pokreće njen pad samopouzdanja da nije dovoljno dobra ili da mora biti savršen. Na kraju je Keri ljuta na samu sebe i oseća se kao neuspeh.

- Sve ovo izaziv stres, jer znam da će moj suprug uskoro želeti da opet ima seks kako bi nadoknadio takozvano "pokvareno" iskustvo. Pošto seks izaziva veliku strepnju i zahteva od mene da se borim i radim na emocijama, čekam da prođe što više vremena između "sesija". - kaže Keri.

- Sve ovo prirodno dovodi do možda najtužnijeg sporednog efekta OCD-a: do činjenice da seks više nije spontan. To iskustvo više nije u stanju da proizilazi iz strasti i ljubavi? Dok se nadamo da je ljubav konstantna i zavidna u našem odnosu, strast i uzbuđenje koje dovode do seksa mogu da se odvoje i suprotstavljaju. - kaže Keri.

Foto: Pixabay.com

Ali, sa Kerinim OCD-om, emotivni deo seksualne intimnosti je nestao. Za nju seks više nije spontan, već je postao deo slagalice u kojoj se nalazi njen odnos.

- Kada seks prestane da bude prijatan, to oduzima važan deo veze i teško ga je povratiti jer ne uključuje samo mene i moj OCD već i samopoštovanje moga muža i njegovu povezanost sa mnom. Srećom, ja imam divnog muža koji želi da se bori sa mojim OCD-om. - kaže Keri.

(Telegraf.rs / Izvor: themighty.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gijs

    18. avgust 2018 | 11:33

    Imam lek za tvoju dusu

  • Kokss

    18. avgust 2018 | 16:38

    Nisam odavno citao vece gluposti opsesivna sta ne razumem ne voli tecnost svoju I muza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA