Testisi bukvalno mogu da "umru" ako vam se ovo desi tokom seksa

Zbog ove povrede prilikom seksa morate odmah da potražite lekarsku pomoć

  • 2

Povrede prilikom seksa su mnogo češće nego što mislite, a nove poze koje isprobavate povećavaju rizik od povreda.

GRUDI ILI ZADNJICA: Mapa otkriva šta SRBI VIŠE VOLE NA ŽENI

Šest žena podelilo svoja bizarna seksualna iskustva: Jedan je hteo da po*ebe moj pazuh

On je 6 godina u vezi sa svojim kolima i imaju redovan seks: Voli da ga ljubi po haubi, a onda legne ispod auta i trlja se o njega (VIDEO)

Možda mislite da je seks bezbedan, ali muškarci mogu stvarno da se povrede dok se akcija odvija. Nedavna istraživanja su pokazala da je prelom penisa česta povreda i da se najčešće dešava prilikom doggy poze.

Nije samo penis ono na šta trebate da obratite pažnju, već su i testisi ti koji mogu da pretrpe oštećenja. Jedna od najčešćih povreda je uvrtanje testisa, koje zapravo predstavlja njihovu dislokaciju.

Šta je zapravo uvrtanje testisa?

Do toga dolazi kada se testisi rotiraju i tada dolazi do priklještenja semenog kanala koji dovodi krv do skrotuma. Smanjen dotok krvi izaziva iznenadne i česte bolove i oticanja. Ako je dotok krvi ozbiljno ugrožen može da dovede do odumiranja tkiva testisa. Na svu sreću, ovo stanje je retko i pogađa jednog od 4.000 muškaraca.

Foto: Profimedia

Kako dolazi do toga?

Većina muškaraca ima urođene predispozicije za ovakvu povredu. Normalno, testisi mogu slobodno da se kreću unutar skrotuma. Muškarci skloni uvrtanju imaju slabije vezivno tkivo u skrotumu i taj deformitet se naziva "klatno zvona". Do povrede može doći bilo kad, ali je u toku seksa veća verovatnoća za to jer se testisi više pomeraju.

Simptomi da je došlo do povrede koje ne smete ignorisati su vrtoglavica, mučnina, povraćanje, pulsiranje u predelu skrotuma i krv u spermi.

Ova povreda mora ad se tretira hitno jer može da dođe do odumiranja tkiva, što rezultira operacijom i odstranjivanjem testisa. Muškarci koji su u prvih šest sati potražili pomoć bili su izlečeni u čak 95%. Oni koji su čekali 48 i više sati kako bi potražili pomoć lekara, bili su podvrgnuti operaciji uklanjanja testisa u čak 90% slučajeva.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA