≫ 

Zašto tako mali broj žena ima jutarnji seks? Evo zbog čega dame izbegavaju vrelu jutarnju akciju

Spremite se na šokantan podatak

  • 15

Postoje dva tipa ljudi: oni koji ne pričaju dok ne popiju prvu jutarnju kafu i oni koji su spremni da iskoče iz kreveta i odmah se bace u akciju, naročito kada je ta akcija seks.

Zašto svi lažemo kada je seks u pitanju? Ovo je istina o tome koliko puta mesečno imamo seks

Mnogim ljudima kada se ujutru probude ne pada na pamet da se odmah bace na seks i da se preznojavaju i maze sa nekim. Izgleda da je takvih mnogo, jer čak 63 odsto žena nikada nema jutarnji seks.

Mnoge žene odbijaju jutarnji seks jer nemaju vremena. Foto: Pixabay.com

Od skoro 1.000 ljudi koji su učestvovali u istraživanju 56 odsto su bile žene i 43 odsto muškaraca prosečne starosti 36 godina. Svi učesnici su bili u vezi i živeli su sa svojim partnerima. Oni su odgovarali na pitanja o njihovim seksualnim navikama i učestalosti seksualnih odnosa gde je 63 odsto žena reklo da nemaju jutarnji seks sa partnerom.

Učesnici koji su se izjasnili kao strejt imali su manje jutarnjeg seksa od onih koji su se izjasnili kao biseksualci ili gej. Što se tiče žena, njih 50,7 odsto izbegava jutarnji seks jer nisu raspoložene, dok je 35,6 odsto reklo da nemaju dovoljno vremena za to. Njih 34,2 odsto ne voli jutarnji seks, a 32,9 odsto nemaju dovoljno energije za seks ujutru.

U istoj grupi ispitanika, 51 odsto muškaraca je reklo da voli jutarnji seks, dok je samo 20 odsto žena reklo isto. Od žena koje su se izjasnile da vole jutarnji seks, njih 45 odsto je reklo da im on daje snagu da budu produktivnije toga dana, za razliku od 53 odsto muškaraca koji se slažu sa njima. Ove žene bi žrtvovale pola sata spavanja ujutru kako bi imale seks sa partnerom dok su muškarci u stanju da potroše čak 42 minuta.

Muškarci su spremni da žrtvuju više minuta sna od žena kako bi imali jutarnji seks. Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy


Pošto im u proseku treba 26 minuta za jutarnji seks, parovi koji ga imaju se više odlučuju da se bace u akciju vikendom kada ne moraju da žure na posao i nemaju obaveze. Parovi koji imaju jutarnji seks imaju bolje i kvalitetnije veze i odnose. Ukoliko osećate kao da ste zapali u neku rutinu i ne znate kako da osvežite odnos, ovo je možda idealna promena koju trebate da probate sa partnerom.

(Telegraf.rs/womenshealthmag.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    15. avgust 2018 | 08:19

    Cesto kod decka primetim jutarnju erekciju dok jos spava, i sta da radim, glava sama ide dole. Kad ga razbudim onda i on meni vrati taj uzitak i ceo dan nam bude lep :)

  • Sreckova

    15. avgust 2018 | 16:32

    Ja sam jedna od tih zena koje vole jutarnji seks, pre kafe i pre svega.

  • nikola

    16. avgust 2018 | 06:54

    kad god se nadje prilika treba je iskoristiti...nema to jutarnji,nocni...vreme prolazi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA