VEROVALI ILI NE: Žene ne umeju da provale kada flertujete s njima

Muškarci mnogo brže shvate kada se sviđaju nekoj ženi, za razliku od dama kojima treba više vremena kako bi uvidele da se dopadaju nekom pripadniku jačeg pola. Međutim, oba pola podjednako znaju kada neko nije zainteresovan za njih

  • 1

Samo 36 odsto muškaraca i 18 odsto žena zna kada suprotni pol flertuje s njima, pokazalo je novo istraživanje profesora Džefrija Hala sa Univerziteta Kanzas, ujedno i autora knjige "Pet stilova flertovanja".

 

- Ako mislite da neko nije zainteresovan za vas, verovatno ste u pravu. Ali ako jeste, sigurno to niste primetili - kaže doktor Hal.

 

U istraživanje je uključio 52 para heteroseksualnih studenata koji nisu imali partnera. Morali su da razgovaraju međusobno desetak minuta. Posle razmenjenih reči su ispunili upitnik u odvojenim sobama, a jedno od pitanja je bilo da li su flertofali sa partnerom i da li misle da je on flertovao sa njima.

 

 

Većina njih je bila u pravu kada je ocenila da nisu flertovali, u 80 odsto slučajeva su tačno odgovorili. Međutim, samo 36 odsto muškaraca i 18 odsto žena je tačno procenilo da je druga strana zainteresovana. Znači. i frajeri i dame umeju da procene kada neko nije zainteresovan za njih, ali im teže ide od ruke da provale onog kome se sviđaju. Ovo se posebno odnosi na dame.

 

Doktor Hal ovo objašnjava činjenicom da su žene dosta direktnije kada zavode u odnosu na muškarce i da je njima tada lakše da zaključe kada se nekome sviđaju.

 

(Telegraf.rs / Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    22. jun 2014 | 19:31

    Dal' je mana,biti sa Balkana? Kod nas znaju,i kome,da - daju ... ( svoju ljubav, samo da je - ubav.)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA