PRIRUČNIK ZA POČETNICE: Evo kako da masturbirate i doživite orgazam

Novi ste u masturbiranju? Želite da povećate zadovoljstvo? Ovi saveti će vam pomoći i garantovano vas zadovoljiti

  • 3

Masturbacija je zabavna seksualna aktivnost, koja ima mnoge zdravstvene prednosti i može da vas učini da se osećate bolje.

Evo koliko puta muškarci moraju da MASTURBIRAJU ako žele da smanje rizik od RAKA

MASTURBACIJA: Ovo rade i ONE, samo neće da priznaju (VIDEO)

Kada masturbiramo, radimo 2 neverovatno dobre stvari za naše zdravlje i jednu prilično opasnu!

Seksualno obrazovanje je dosadno i suvoparno, usredsređeno samo na seksualno prenosive bolesti i kako izbeći neželjenu trudnoću. Ne postoji nijedno slovo o zadovoljstvu.

Nije ni čudo što omladina malo zna o masturbaciji i doživljava je kao tabu. Klitoris je seksualni organ iskljuičivo namenjen za zadovoljstvo. O njemu nećete naći ni slovo u školama.

Zato smo odličili da napravimo kratak priručnik i otkrijemo vam sve čari masturbiranja.

Foto: Profimedia/Corbis


Pronađete klitoris

Klitoris je kao pupoljak, neravnina na vrhu usnice. Za masturbaciju koristite jedan ili dva prsta. Kada ga budete napipali, osećaj će biti specifičan. Počnite sa ritmičnim pokretima u krug. Eksperimentišite sa prstima i vidite šta vam najviše odgovora, jer svaka vagina je drugačija i različito reaguje na nadražaje.

Nemojte da se brinete ako u početku ne bude sve išlo kako treba. Masturbacija zahteva vežbanje i u početku može da bude čudna i neprijatna.

Orgazam

Nema tu mnogo priče. Ženski vrhunac je specifičan osećaj, sve će vam biti jasno kada ga budete doživeli. Orgazam ima četiri faze: uzbuđenje, plato, orgazma i oporavak. Uzbuđenje je početna faza seksualnog zadovoljstva koju osetite kada počnete da se pipate, plato nastaje kada zadovoljstvo postaje sve jače, orgazam je olakšanje, a oporavak poplava osećanja, koju osetite na kraju.

Foto-ilustracija: Profimedia

G tačka

Neke žene uživaju u stimulaciji klitorisa, dok neke parktikuju da tome dodaju stimulaciju G tačke. Ne preporučuje se da odmah pokušavate dvostruku stimulaciju. Locirajte G tačku. Ona je smeštena između stidne kosti i prednje strane grlića, oko pet, šest centimetara od početka vaginalnog otvora, na prednjem zidu vagine, onom koji je bliži stomaku, ne leđima.

Kad se uzbudite dovoljno, ubacite jedan ili dva prsta u vaginu i pažljivo se dodirujte. Prilikom uzbuđenja G tačka se malo uveća i postane osetljivija. Može se desiti da je pod rukom čak malo "grublja" u odnosu na okolno tkivo.

Masturbacija će vas dovesti do orgazma, ali ako ste u prilici, ne oklevajte da nabavite neki od seksualnih pomagala. Najbolje je da krenete sa naprstkom - dodatkom za prste za stimulaciju klitorisa i vagine.

Masturbacija je dobra

Na kraju, zapamtite da masturbacija nije loša, uprkos reputaciji, koju ima u društvu. Svi to rade. To je najsigurniji i najzdraviji oblik seksa. Nemate rizik od bolesti, ne postoji rizik od neželjene trudnoće i što je najvažnije, imaćete orgazam.

Masturbacija je odličan način oslobađanja od stresa i ima mnoge druge zdravstvene beneficije. Samo je potrebno da upoznate svoje telo uz malo vežbe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA