≫ 

Ginekolozi otkrivaju: Dame, ovo je najzdravija frizura koju možete da imate tamo dole

Depilacija ili ne, koja frizura, šta je trend? Toliko pitanje, a samo jedna stvar je ispravna i ginekolozi konstantno o tome pričaju, iznova i iznova

  • 16

Pista za sletanje, brazilska gola ili puno grmlje, na vama je da odlučite. Svaka žena je bar jednom čula od svog ginekologa da treba da ima dlake tamo dole, ali je retko koja poslušala.

Žbunje je opet u modi: Evo kako da napravite novu frizuru tamo dole

5 razloga zbog kojih je seks mnogo bolji ako se NE BRIJETE TAMO DOLE

Međutim, ipak postoji jedan stil koji ginekolozi smatraju za jedino zdravo i neće vam se dopasti.

Studija iz 2016. godine zaključila je da što veća količina dlaka u predelu vagine, to je bolje. Istraživači su anketirali više od 7.500 muškaraca i žena o svojim navikama za stilizovanje intimnih delova tela i otkrili su da je bilo koja vrsta depilacije koja podrazumeva potpuno uklanjanje dlaka veoma loša.

Printskrin: YouTube/TheTalko

To znači da ako uklonite svaku dlačicu, vi ste u većem riziku od seksualno prenosivih bolesti kao što su herpes, HPV, gonoreja i hlamidija.

Iz razgovora sa dva ginekolog, saznali smo istu stvar, i jedan i drugi su bili za prirodan izgled . I nakon evolucije, dlačice su ostale , što znači da su tu iz nekog razloga. Dobro je poznato da je koža u tom delu jako osetljiva, i sklona infekcijama.


"Grm" je taj koji je štiti od tih negativnih uticaja, iritacija i infekcija, on ima ulogu pufera.

Ali ako baš ne možete da prihvatite "majku prirodu", onda za stilizovanje vaše intimne frizure koristite trimer. Ukoliko odlučite da to bude brijanje, svaki put koristite novi brijač, i to uradite tokom tuširanja, jer će topla voda smekšati dlačicei lakše ćete obaviti posao.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    22. oktobar 2017 | 20:42

    Ranije sam se brijala, ali moj sadasni decko voli kad ima sumice, tako da sam sad pustila naturalku. I moram da priznam da je pocelo i meni da se svidja ovako. A sto se tice higijene, kad se redovno perete nema razloga da bude problema, valjda vodu i sapun svako moze sebi da priusti u 21. veku.

  • Smehoteka

    23. oktobar 2017 | 00:45

    Bez četinara u gaćama nista,ahaha

  • Kiza

    22. oktobar 2017 | 22:03

    Ma bez kudle je zakon mozete da pricate sta hocete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA