≫ 

Najnovija studija napokon otkriva da li "normalna" vagina zaista postoji

Nalazi su dočekani kao dobrodošli budući da se žene sve češće odlučuju na labioplastiku, iz pogrešnih razloga

  • 12

"Normalne ili uobičajene" dimenzije bi u potpunosti pogrešno prezentovale žene i njihove vagine. Zbog toga se mlade žene se sve češće odlučuju na labioplastiku, korektivnu hirurgiju vagine. Ove operacije se uglavnom rade zbog pogrešnih uverenja i sa pogrešnim ciljevima.

Hiljade turista je izglasalo: Ovo je najbolje ostrvo u Evropi (FOTO)

"Normalna vagina" ne postoji.

To je zaključak najveće studije koja je ikada sprovedena na vaginama i njihovim dimenzijama u želji da se definiše pojam "normalne vagine" koji se sve češće koristi u medicinskim istraživanjima. Švajcarski istraživači su merili unutrašne i spoljašnje stidne usne, klitoris, vaginalni otvor i perineum kod 650 žena u dobi od 15 do 84 godina.

Bilo je toliko varijacija u svakoj kategoriji da su naučnici zaključili da čak i okvirno "normalne ili uobičajene" dimenzije nisu adekvatni izrazi. Nalazi su dočekani kao dobrodošli budući da se žene sve češće odlučuju na labioplastiku, iz pogrešnih razloga. Ginekolog dr Kenet Levi, lekar u bolnici "Maiden Lane Medical", koji nije bio uključen u istraživanje, rekao je da je svaki pokušaj određivanja "normalne ili prosečne" vagine zabrinjavajuć i upozorio je da bi mogao da izazove nagli porast labioplastike.

Foto-ilustracija: Profimedia / "Normalne ili uobičajene" dimenzije nisu adekvatni izrazi

- Iskustvo žena u vezi sa njihovim stidnim usnama je jako subjektivno. Ne postoji način da se postavi objektivni standard za stidne usne. To je jedan od razloga zašto osiguravajuća društva ne pokrivaju kozmetičke procedure, osim u slučaju kad za to postoji medicinska potreba. - objašnjava Levi.

U proteklih par godina se sve više žena odlučivalo za kozmetičku labioplastiku, postupak kojim se smanjuje ili menja oblik malih labija uz pomoć hirurškog zahvata. Obično se izvodi kod povećanih, izduženih ili asimetričnih stidnih usana koje ometaju svakodnevno funkcionisanje kao što su sedenje i bavljenje sportom, ali i normalnu polnu aktivnost.

Novo istraživanje iz bolnice u Lucernu (Švajcarska), ustanovilo je da je prosečna dužina unutrašnjih usana 43 milimetara. Međutim, dužina izmerenih unutrašnjih usana se kretala od 5 do 100 milimetara.


Prosečna dužina spoljašnjih stidnih usana je bila 80 milimetara, ali rezultati su se kretali od 12 do 180.

Prosečna širina klitorisa je pet milimetara, ali izmereni klitorisi su bili u rasponu od jednog do 22 milimetra. Prosečna dužina klitorisa je sedam milimetara, a rezultati su kretali od 0,5 do 34 milimetara.

Foto: Profimedia, Barcroft Media / Žene se sve više odlučuju na labioplastiku iz pogrešnih razloga

(Telegraf.rs / Izvor: cosmopolitan.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    18. jul 2018 | 06:11

    Nema normalna. Samo prozdrljiva i večno gladna.

  • Maja

    18. jul 2018 | 10:18

    Kad sam bila mladja brinula sam sto su mi stigne usne malo vece i strce, ali sad vidim da muskarci to vole, vole da se igraju s njima, grickaju, trljaju, tako da mi je sad drago sto su takve, uzivam u tome

  • sergej

    18. jul 2018 | 07:25

    Postoje li normalne vesti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA