Hrana koju treba da jedete leti: Bićete siti, osveženi, a nećete se ugojiti

Leto je doba godine koje obiluje zdravim plodovima, a ako samo jedan obrok zamenite voćem, osećaćete se poletnije, a figura će vam biti besprekorna

  • 3

Za leto će mnogi reći da im je savršeno doba godine, jer su dani dugi i topli, jer je sezona godišnjih odmora, a ljubiteljima dobre hrane je idealno jer nudi obilje zdravog i svežeg voća i povrća.

 

3 namirnice koje morate da jedete svaki dan ako želite da smršate

 

Zvezde se kunu u ovu dijetu, a nisu ni svesne da je smrtonosna

 

Kad su temperature visoke, organizam treba rashladiti, pa je logičnije da posegnemo za rashlađujućom voćkom i svežim napitkom nego se gušiti u teškim i masnim obrocima.

 

Svo letnje voće i povrće, osim što je ukusno i osvježavajuće, prava je blagodat za zdravlje, prepuno je vitamina i minerala, a prednost je što uglavnom ima malo kalorija pa nema straha od debljanja.

 

Ako samo jedan obrok na dan zamenite voćem, povrćem ili voćnim napitkom, osećaćete se energičnije i poletnije, a još ćete imati i vitku liniju.

 

Šejkovi su vrlo popularni dijetalni i za letnje vrućine odlični, ne zahtevaju kuvanje, osiguravaju dovoljnu količinu vitamina i minerala i drugih za organizam nutritivno važnih sastojaka.

 

 

 

Foto: www.pixabay.com

Foto: www.pixabay.com

 

Pružaju osećaj sitosti pa su kvalitetna zamena za ceo jedan obrok.

 

Najčešće se prave od voća, povrća, uz dodatak vode, jogurta i mleka sa niskim procentom masti i orašastih plodova.

 

Lubenica i dinja su kraljice leta. Sadrže dosta tečnosti koja je važna za organizam, pogotovo leti kada se telo pojačano znoji.

 

Lubenica je plod koji sadrži čak 92 posto vode i niskokalorična je, pa je idealna poslastica za osveženje i čuvanje linije.

 

Sadrži aktivne supstance koje ublažavaju upalna stanja kao i antioksidanse koji štite od slobodnih radikala.

 

Deluje i kao diuretik jer podstiče bubrege na rad. Lubenica je izvrstan izvor vitamina C, vitamina A, kalijuma i magnezijuma, a ima samo 30 kalorija na 100 grama.

 

Krastavac je prilično jeftino povrće i leti je idalno jer osvežava, kako u salati, tako i u kombinaciji sa jogurtom sa niskim procentom masti. Idealno povrće za one koji žele vitku liniju.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 18. jun 2017 | 21:40

    Uopste nije bitno sta jedes i koliko.... Bitno je da to nesto jedes u određenom vremenskom periodu... Kad se jede hleb, kad se mesaju priteini iz razlicitih namirnica, kad se jede slatko....to je bitno!!! Odusevljavaju me ovi nutricionisti sto deru ove keviće sto imaju love, sastavljajuci im jelovnik: 30gr.fete;50gr pileceg belog;2 kasicice kikiriki putera;pola kriske integr.hleba....hahaha To moze za dzabalebaroše koji ne rade nista. Radi ti ozbiljan fizicki posao ili uradi ozbiljan trening pa jedi toliko? "Budite zdravo"!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA