≫ 

Ove stvari redovno radite da biste preživeli paklene vrućine, a nikako ne biste smeli

Kada su temperature napolju ekstremno visoke, najbolje je da ostanete kod kuće, ako je to izvodljivo. Svaki mogući način da se rashladite neće imati puno efekta.

  • 0

U želji da se rashladite, veoma često radite pogrešne stvari. Počevši od garderobe, pa do izbora pića i hrane koju konzumirate.

 

 Napolju 40 stepeni, a vama ne daju da uđete: Evo gde je sve zabranjen ulaz u papučama, suknjama, na štiklama i sa dubokim dekolteom

 

Slojevito na plus 40: Nada Macura posavetovala građane kako da prevaziđu vrućine

 

Ovo su samo neke od grešaka koje ljudi prave tokom leta, kada žele da se rashlade i osveže:

 

Izbor garderobe

 

Svakako grešite kada ne obraćate pažnju na vrstu tkanina koje nosite na + 40 stepeni. Polu prozirna bluza bez rukava, je idealna, ali ako je od sintetike, onda sve pada u vodu.

 

Sintetika je loša za kožu, brže se znojite i širite specifičan miris, koji ovaj veštački materijal ima u kombinaciji sa znojem.

 

Nakit

 

Mnogo nakita, plastičnog ili metalnog, može da se užari na suncu i da ostavi trag na koži u vidu opekotina, verovali ili ne.

 

Što se bižuterije tiče, ona može da izazove alergije zbog znojenja ili da ostavi tragove po koži, zelene ili smeđe-sive.

 

Foto: www.pixabay.com

Foto: www.pixabay.com

 

Parfem

Za parfem je poznato da ostavlja fleke po koži kod direktnog izlaganja suncu. Neće vas rashladiti ali vam može pojačati nervozu zbog iritacija do kojih može da dođe, kao što je svrab.

 

Nervoza dovodi do podizanja temperature i u svakom slučaju dobijate kontra efekat. Zadovoljite se dezodoransom ispod pazuha.

 

Izlazite iz kuće gladni ili prejedeni

 

Ukoliko ste odmah posle jela izašli na +40 stepeni, može lako da se desi da vam pozli. Isto važi i za izgladnjivanje tokom leta. Tada dolazi do pada šećera u krvi i možete da izgubite svest.

 

Mokra kosa

 

Kako smo konačno došli do zaključka da promaja nije neprijatelj, vrlo često napravimo istu, ali to nije dovoljno. Mokra kosa i vrat na promaji mogu da dovedu do glavobolje i ukočenosti.

 

A to vam zaista nije potrebno u sezoni godišnjih odmora.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA