Gaćinović rešio vojvođanski derbi u polufinalu Kupa!

Jedan pogodak je bio dovoljan da reši prvu utakmicu polufinala Kupa Srbije između Vojvodine i Spartaka

  • 0

Fudbaleri Vojvodine savladali su na svom terenu Spartak iz Subotice 1:0 u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije i sa minimalnom zalihom odlaze na revanš. Jedini pogodak na meču postigao je Mijat Gaćinović u 59. minutu.

"Lale" su bile dominantan i bolji rival tokom svih 90 minuta na "Karađorđu" dok su gosti tek povremeno pokušavali da ugroze golmana Žakulu. Prvih 45 minuta protekli su u uglavnom u pokušajima igrača novosadskog kluba da zatresu mrežu "golubova", ali nisu nikoko uspevali, iako su imali nekoliko šansi.

Pokušavali su Gaćinović, Veselinović i ostali, imali nekoliko solidnih poluprilika, ali je Branimir Aleksić ostao nesavladan. Gde su stali u prvom nastavili su i u drugom poluvremeni igrači Vojvodine, a nagrada za inicijativu stigla je u 59. minutu.

Alivodić je poslao po zemlji jednu loptu sa desne strane, koja je prošla kroz šesnaesterac, a na drugoj strani ju je dočekao Gaćinović i poslao u mrežu.

Nisu se domaćini zadovoljili ovim rezultatom, a strelac jedinog gola je imao svoje veče definitivno propustivši još jednu priliku da duplira prednost svoje ekipe. Ipak to se nije dogodilo i susret je završen rezultatom 1:0, što obećava veliku borbu u revanšu u Subotici.

Kup Srbije, prvi mečevi polufinala:

OFK Beograd - Jagodina 1:3

(Gajić 17 – Lepović 3, Arsenijević 61)

Vojvodina - Spartak Subotica 1:0

(Gaćinović 59)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA