Zavirite u zatvor Ulija Henesa gde je Hitler napisao Majn Kampf (FOTO)

Nemački novinari prebukirali zatvor u kojem će kaznu od tri i po godine služiti predsednik Bajerna * Pre 90 godina u njemu je boravio i ozloglašeni nacistički vođa

  • 2

Zatvor ''Landsberg'', gde se na služenju kazne nalazi predsednik Bajerna Uli Henes, bio je mali u ponedeljak u da primi sve predstavnike medija s obzirom na to da je Uprava zatvora odlučila da otvori kapije zdanja u kojem je boravio i Adolf Hitler 1924. godine, kada je napisao ''nacističku bibliju'' Majn Kampf.

Novinari su bili u mogućnosti da obiđu zatvor i uvere se u sadržaj koji on nudi. Od auto-servisa, kapele, teretane, fudbalskog terena, pa sve do mesare koja se nalazi u njemu.

Ono što je takođe bitno jeste da je Henes obučeni mesar tako da će mu novi radni posao svakako biti ovde.

Međutim, prema rečima zatvorskih službenika, onaj ko služi kaznu mora minimum 18 meseci da odradi i kroz razne aktivnosti u zatvoru. U Henesovom slučaju to je pomenuta mesara, ali u zavisnosti i koliko ta osoba ima godina, ogledaće se njen rad.

Predsednik Bajerna nije boravio u zatvoru, jer su potrebne dve nedelje procesa aklimatizacije kako bi došao, na služenje troipogodišnje kazne zbog utaje poreza, u zdanje gde trenutno boravi 565 zatvorenika. Kada prođe to privikavanje Uli će zadužiti sobu od osam kvadrata.

Nije Henes prva javna ličnost koja robija u ''Landsbergu''. Pomenuti Hitler je u periodu od 1923 - 24. godine boravio ovde i napisao je svoje najveće delo Majn Kampf koje je i danas čitano širom sveta, a poznati nemački kolumnista Mišel Greter je pre 12 godina takođe ''uživao'' u blagodetima ''Landsberga''.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA