INTERVJU, GAGI TEŠANOVIĆ: Tukao sam se sa jednom rukom i dve noge! (FOTO) (VIDEO)

Posle pobede u Rusiji Dragan Tešanović bio je gost redakcije Telegrafa, pa vam prenosimo utiske o meču sa Kondratovim, povredi, odluci da nastavi dvoboj, MMA sportu u Srbiji, srpskim borcima, Mirku Filipović Kro Kapu...

  • 4

Povratak srpskog MMA borca Dragana Gagija Tešanovića u oktagon posle tri godine obeležila je najveća pobeda u njegovoj karijeri protiv Rusa Evgenija Kondratova (11-3-0), a podatak da ju je izvojevao sa slomljenom šakom dodatno daje na težini ovom uspehu!

Po povratku iz Rusije sa Tešanovićem, koji je bio gost redakcije Telegrafa, razgovarali smo o meču sa Kondratovim, povredi, odluci da nastavi dvoboj, MMA sportu u Srbiji, srpskim borcima...

- Nisam imao informacije o kakvom takmičaru je reč, ali u Rusiji, borio se protiv poznatih ili nepoznatih boraca, u svakom slučaju ti je muka! To zna samo onaj ko je imao meč protiv nekog Rusa - bila je prva impresija Tešanovića za Telegraf.

Duga pauza od poslednjeg meča uticala je na to da se povratak Tešanovića smatra gotovo "samoubilačkim" potezom, ali je uz Aleksandra Rođu Radosavljevića srpski borac uspeo u pripremama da odradi zacrtani plan.

- Ljudi oko mene su me pitali šta ću i kako ću uspeti da se spremim, zašto uopšte to sve radim? Ipak sa grupicom momaka - Stošićem, Ilićem, Radakovićem koji su uz Rođu i mene stasali, radio sam sparinge na treninzima, posle kojih jednostavno nisam znao za sebe! Znao sam da ako spremim dobro kardio neću izgubiti meč, jer po tehničkom kvalitetu sam znao da me neće nokautirati! Imao sam pet nedelja za pripreme i devet kilograma viška da skinem - rekao je kroz osmeh Tešanović.

Posle uspešnih priprema, ali i vaganja u Rusiji, usledila je borba, a iako je iza sebe u dosadašnjoj karijeri imao deset mečeva, pauza je uticala da Tešanović ne započne borbu kako je planirao.

- Imao sam plan sa Rođom da radim ono što najbolje znam, da čekam udarim, čekam udarim, ali je verovatno zbog toliko duge pauze od počeka krenula žestoka tuča! Druga neplanirana stvar koja se dogodila je što mi je posle samo 60 sekundi prilikom jednog zadnjeg direkta koji sam udario naprsla šaka, što u tom trenutku nisam znao, ali sam osećao jak bol - iskren je bio Tešanović, kojem je posle meča na povređenoj ruci stavljen gips.

- Kada kažu da od adrenalina ne osećaš bol, verujte mi da sam osetio sve! Nisam mogao ruku da dignem, ni giljotinu da uradim, koliko me je ruka bolela! Borio sam se sa jednom rukom i dve noge - priča srpski takmičar i objašnjava kako se meč dalje odvijao.

- Uspeo sam da dobijem prvu rundu, narednu sam izgubio, da bi u trećoj, ja kažem imao sreću, jer sam ga kolenom pogodio direktno u čelo. Koliko je reč o jakom protivniku, svedoči i to da je on posle udarca, od kojeg mu je čelo bilo rasečeno kao da ga je neko posekao žiletom, nastavio da se bori i obori me, ali je sudija zbog krvi zaustavio borbu - rekao je Tešanović.

- Rus je odmah otrčao kod doktora, kako bi što pre nastavio borbu, a ja sam samo gledao kakva će odluka biti, s obzirom da sam bio na ivici snage. Kada mu je doktor pokazao da ne može da nastavi meč, bio je nervozan, a ja sam počeo da slavim veliku pobedu - rekao je Tešanović i otkrio da je meč u Rusiji uživo posmatrao i bivši predsednik ove zemlje Dmitri Medvedev.

Tešanović je istakao i profesora Sergeja Ostojića koji mu je pomogao u pripremi za meč.

Iako su pre tri godine svi misli da je srpski borac poslednji put ušao u oktagon, ni posle ovog meča Tešanović nije rekao zbogom borbama.

- Nikada neću da vam kažem da je ovo kraj, kao što nisam ni pre tri godine. Ovim sportom se ne bavim ni zbog para, jer toga u Srbiji nema, niti zbog lajkova na Fejsbuku, već zbog želje za borenjem - rekao je Tešanović, koji se već više godina bavi trenerskim poslom u klubu MMA Akademi, a sa Aleksandrom Rođom Radosavljevićem osnovao je MMA savez Srbije.

- U trenutku kad smo došli na ideju da osnujemo MMA savez Srbije to je bilo gotovo nemoguće, a danas kada nas država priznaje kao granu sporta, a ne siledžije, već je veliki uspeh! Prvo državno amatersko prvenstvo biće održano 26. aprila u Šumicama i svi klubovi koji su u savezu će poslati svoje borce na ovaj turnir, kao što su nekada 70-ih i 80-ih održavani prvi bokserski i kik-bokserski turniri kod nas - rekao je Dragan Gagi Tešanović i prokomentarisao da Srbija ima talentovanih boraca.

- Mi smo neverovatno talentovana nacija za borilačke sportove, ali je problem što svi mislimo posle jedne borbe da smo zvezde, šampioni! Zbog toga smo u odnosu na Evropu u zaostatku za pet godina, a Ameriku više od 15 - rekao je Tešanović, ali i pohvalio dvojicu naših takmičara u koje veruje da mogu da naprave korak više.

- Mogu da izdovjim Milana Žerjala i Bojana Veličkovića, koji na svoj život gledaju kao na MMA!

MMA U SRBIJI I AMERICI JE NEBO I ZEMLJA, FEDOR JE BOG

I sam Tešanović u toku karijere imao je priliku da se uveri u kvalitet rada u Americi, jer je svojevremeno potpisao ugovor sa organizacijom Belator.

- Amerikanci su totalno netelentovana nacija za borilačke sportove, jer tamo ima toliko miliona stanovnika da i nije neki uspeh imati nekog jakog borca! Ipak, kako oni treniraju, kako se hrane, kako gledaju na svet profesionalnog MMA je u odnosu na nas jako, jako daleko. Kada sam video da jedu na grame vagice, pomislio sam da nisu normalni, ali sam posle tri godine shavtio koliko je to bitno - objašnjava Tešanović i otkriva koji su po njegovom mišljenju najbolji borci MMA na svetu.

- Moj omiljen borac je Anderson Silva. To nije čovek, već nadčovek. On je mesec i po dana posle otvorenog preloma noge počeo da hoda, sada nakon tri, četiri meseca skače prevrće gume i verujem da će se vratiti u kavez do kraja godine! Obožavam da gledam i mečeve Keina Velaskeza, Dos Santos, Šogun Rua - rekao je Tešanović i zatim posebno istakao Rusa Fedora Emelianenka.

- Fedor je neviđena zvezda u Rusiji, kad on ide "zemlja se trese". Neverovatno je koliko je taj čovek skorman i posvećen Bogu. Kada je prvi put postao najbolji na svetu posle borbe sa Mirkom Kro Kapom, samo je podigao ruke, pozdravio publiku i izašao iz ringa, što je neverovatna reakcija posle takvog uspeha. Imao sam priliku i lično da ga upoznam i reč je o fenomenalnoj osobi i šampionu - zaključio je Tešanović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(P. Milinković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sone88

    8. april 2014 | 11:05

    Ma daj... Ovo me podseca kad se Bob Sap borio ovde kod nas i izgubio od kriminalca. Ovaj je neki borac ispod proseka samo sto je rus, i Tesanovic kao pobedjuje. Ovog je mogao da pobedi i bez noge. Nego cim im padne rejting oce da povrate, a ne sme sa nekim jacim borcem i onda nadju nekog mucenika iz rusije niko nije cuo za tog.

  • Miljan

    6. april 2014 | 20:01

    Bravo Gagi,svaka cast.

  • zik

    7. april 2014 | 08:08

    Svaka čast! Samo napred!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA