Da li ste spremni za borbe? Prvo MMA prvenstvo Srbije se održava u Beogradu!

Krajem aprila će se u Šumcima održati prvo prvenstvo Srbije u MMA borbama, pod pokroviteljstvom MMA saveza

  • 3

Ljubitelji boričalkih veština imaće priliku da u Šumicama budu deo prvog amaterskog državnog MMA prvenstva Srbije, koje je na programu 26. aprila.

U pitanju su amaterski mečevi, a očekuje se oko 100 takmičara u kategorijama do 66 kilograma, 70, 77,84, do 93, i više od 93 kg.

- Uz veliki trud Aleksandar Rođa Radosavljević i ja, kao i naš prijatelj Igor Štadijer uspeli smo da napravimo MMA savez Srbije. To je u trenutku kad smo došli na tu ideju gotovo nemoguće, a danas kada nas džava priznaje kao granu sporta, a ne siledžije, već je veliki uspeh! Prvo državno prvenstvo biće održano 26. aprila u Šumicama i svi klubovi koji su u savezu će poslati svoje borce na ovaj turnir, kao što su nekada 70-ih i 80-ih održavani prvi bokserski i kik-bokserski turniri kod nas - rekao je Dragan Gagi Tešanović, srpski MMA borac.

Tešanović je pojasnio za Telegraf sistem takmičenja.

- Postojaće tri klase A, B i C, u kojima će se takmičiti borci koji su imali do pet mečeva, deset i više mečeva u karijeri. Onaj ko ima pozitivan skor posle pet borbi, iz C klase prelazi u B, gde nastupaju momci koji su odradili do deset mečava, dok oni sa više borbi uz pozitivan skor postaju profesionalaci.

- Naš klub "MMA akademi" će na ovom turniru izvesti 15 boraca, od kojih će sedmorici to biti prvi mečevi. Međutim, tu ima i nekoliko momaka kao što su Aleksandr Ilić i Marko Radaković, oni su naši najiskusniji amaterski takmičari sa po sedam borbi, ali tu su i Stefan Negocić i Aleksa Odalović. Jedva čekam početak turnira, jer tada počinje MMA scena u Srbiji, a ne 2001. godine kao što svi govore.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(P. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA